Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX over breed front vooruit

AEX over breed front vooruit

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging maandag over een breed front vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. De hervatting van het onderzoek naar een mogelijk coronavaccin door farmaceut AstraZeneca en grote overnamedeals in de chip- en biotechsectoren boden steun aan de handel. Verder keken beleggers uit naar de beleidsvergaderingen van de centrale banken van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan later deze week.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent hoger op 555,43 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 815,10 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent.

De chipsector stond in de schijnwerpers na een grote overnamedeal. Het Japanse technologieconcern SoftBank verkoopt de Britse chipontwerper ARM Holdings voor 40 miljard dollar aan de Amerikaanse chipmaker Nvidia. Het gaat om een van de grootste overnames in de chipsector ooit. In de AEX behoorde chiptoeleverancier ASMI tot de kopgroep met een plus van 1,2 procent.

Galapagos

Biotechnoloog Galapagos voerde de schaarse dalers aan bij de hoofdfondsen met een min van 4 procent. Biotechnoloog Gilead Sciences, een samenwerkingspartner van Galapagos, neemt het Amerikaanse Immunomedics over voor ongeveer 21 miljard dollar. In de MidKap klom Vopak 1,5 procent. Het tankopslagbedrijf neemt samen met het Global Energy & Power Infrastructure Fund van investeerder BlackRock drie grote industriële terminals van Dow over in de Verenigde Staten.

Kiadis Pharma dikte bijna 10 procent aan. De biotechnoloog heeft van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA goedkeuring gekregen voor de start van een klinische studie naar behandeling van Covid-19, dat wordt veroorzaakt door het coronavirus. Euronext zakte 0,9 procent. De beursuitbater heeft samen met de Italiaanse staatskredietverlener CDP en de Italiaanse bank Intesa Sanpaolo officieel een bod uitgebracht op de Italiaanse beursuitbater Borsa Italiana.

AstraZeneca

In Londen won AstraZeneca 0,5 procent. Het farmaciebedrijf en de Universiteit van Oxford hebben de klinische test van hun experimentele coronavaccin hervat. Het onderzoek werd vorige week gestaakt omdat bij een proefpersoon een onverklaarde aandoening was geconstateerd.

De euro was 1,1854 dollar waard, tegen 1,1831 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 37,51 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 39,96 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 14 september 2020 09:15
    Koersdoelen 632 en 728 punten

    Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar het uiteindelijke koersdoel ligt op 728 punten. Dat is dus ruim boven het all-time high van de AEX dat in 2001 rond 700 punten is gevormd

    Aldus Royce

    Kom erbij stap maar in de trein dendert voort.
    The only way is Up .
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links