Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Focus Brussel op grondstoffen positief voor AMG'

'Focus Brussel op grondstoffen positief voor AMG'

AMSTERDAM (AFN) - Het voornemen van de Europese Commissie om de voorraad schaarse grondstoffen waaronder metalen en mineralen in de EU zeker te stellen en duurzamer te maken is positief voor Advanced Metallurgical Group (AMG). Dat schrijven kenners van ING. Volgens de marktvorsers onderschrijft het plan van Brussel de strategie van AMG.

De EU moet volgens het dagelijks EU-bestuur minder afhankelijk worden van derde landen en klaar zijn voor de transitie naar een groene en digitale economie. Volgens vicevoorzitter Maros Šefcovic heeft Europa in 2030 alleen al voor de accu's in elektrische auto's en voor energieopslag achttien keer meer lithium nodig dan nu en in 2050 zelfs zestig keer. "We kunnen ons niet veroorloven onze huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te moeten inruilen voor afhankelijkheid van schaarse grondstoffen als lithium. Dat probleem is groter geworden door het coronavirus, waardoor onze strategische waardeketens zijn verstoord." Voor het eerst wordt daarom ook lithium toegevoegd aan de EU-lijst met een dertigtal schaarse grondstoffen, waaronder ook bijvoorbeeld kobalt en grafiet.

De hernieuwde interesse van de EU in grondstoffen is volgens ING positief voor de hele industrie, en dus ook voor AMG. Het bedrijf heeft onder meer een lithiummijn in Brazilië. ING handhaaft zijn koopadvies op AMG, met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 10.55 uur 2,3 procent hoger op 17,62 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 4 september 2020 13:29
  Net als China... . (Waar wij wel problemen mee hebben als ze het doen en mijnen opkopen).

  Maar deze keer gaan de vlaggen omhoog als wij grondstoffen zeker willen stellen voor de toekomst.

  Is China slim ?? Of begint Europa het nu eindelijk door te krijgen dat ze niet achter Amerika aan moeten rennen,maar naar de toekomst moeten richten.

  Samenwerken, grondstoffen veiligstellen, wereldhandel stimuleren.

  Billionnaires flink laten betalen, want het is van der zotte als mr. Bezos 182 miljard rijk is en 2/3 van de Amerikanen leven in armoede. 2. WijHetVolk 4 september 2020 16:29
  Allemaal leuk en wel maar de grondstoffen waar dit heerschap op doelde liggen hoofdzakelijk in Afrika. En wie heeft daar al grote investeringen gedaan? Juist, China. En dit terwijl "blanke" bedrijven meer en meer wegtrekken uit Afrika. (Zal wel iets met het verleden te maken hebben)
  Wat gaat Europa nu doen? Mijnen in Chinese handen onteigenen? Lokale politici corrumperen?
  Het overgrote deel van deze grondstoffen word trouwens in China gedolven. De Amerikanen hebben ook een behoorlijk deel maar dat schijnt te duur te zijn om te worden gewonnen.
  Zo mijn vraag is: Zijn we nu een (politiek) stuk aan het opvoeren of weet hij niet dat we weer achter de feiten aanlopen?
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group 29,680 11 jun
+0,820
+2,84%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links