Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Stapje terug op Wall Street na records'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken donderdag lager te gaan openen, waarmee een stapje terug zou worden gedaan van de recente opmars waarbij de brede S&P 500 en de technologiegraadmeter Nasdaq naar nieuwe records werden gestuwd. Beleggers op Wall Street buigen zich over verschillende macro-economische cijfers zoals over de wekelijkse uitkeringsaanvragen en de bedrijvigheid in de dienstensector van de Verenigde Staten.

Techaandelen zoals die van iPhone-fabrikant Apple, chipconcerns Nvidia en Adobe en videostreamingdienst Netflix lijken lager te gaan openen, na de stijgingen van de afgelopen tijd. Ook maker van elektrische auto's Tesla lijkt opnieuw een stap terug te gaan doen, na de verliezen in de afgelopen handelsdagen. De grote aandeelhouder Baillie Gifford heeft zijn belang in Tesla verkleind.

Het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is vorige week weer gedaald tot onder de 1 miljoen. Volgens de Amerikaanse overheid werden 881.000 aanvragen ingediend. Dat waren er nog meer dan een miljoen een week eerder. Economen hadden in doorsnee op 950.000 aanvragen gerekend.

Banenrapport

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst daar net onder. Vrijdag komt het belangrijke maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid naar buiten.

Kort na opening komen marktonderzoekers ISM en Markit met gegevens over de dienstensector in de VS in augustus.

Aan het cijferfront werden resultaten gemeld van onder meer levensmiddelenproducent Campbell Soup, juweliersketen Signet Jewelers, de leverancier van netwerkapparatuur en software Ciena en PVH, het moederbedrijf van modemerken als Calvin Klein en Tommy Hilfiger.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 1,6 procent hoger op 29.100,50 punten. De S&P 500 steeg 1,5 procent tot 3580,84 punten en de Nasdaq klom 1 procent tot 12.056.45 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2020 18:52
    Geen zorgen mensen. Er zijn "maar" 881.000 nieuwe aanvragen voor een werkeloosheidsuitkering ingediend in plaats van de verwachte 950.000 aanvragen. Een enorme meevaller dus. De beurs zal in no time weer de weg omhoog vervolgen. En anders zet ome Powell wel weer even de printer aan om de economie met wat verse dollars te stimuleren. Brrr...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links