Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX weet impact coronacrisis 'te beperken'

AMSTERDAM (AFN) - IEX Group lijkt de coronacrisis naar eigen zeggen redelijk goed door te komen. De beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie zag de omzet in de eerste zes maanden van het jaar wel dalen, maar daartegenover verbeterde het bedrijfsresultaat. Dit laatste kwam deels door strikte kostenbeheersing, maar ook door het beperken van investeringen.

IEX sloot de meetperiode af met een omzet van 1,8 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een daling met 4 procent. De opbrengsten uit advertenties vielen 10 procent lager uit. Deze daling was het gevolg van de bevroren advertentiebudgetten van bedrijven. IEX verdiende wel meer geld met zijn betaalde content. Het aantal betalende abonnees ligt circa 15 procent hoger dan een jaar eerder.

Verder wist het bedrijf meer bezoekers naar zijn websites te trekken. Dit kwam vooral door het volatiele beursklimaat en de eerder overgenomen websites.

Het eerste halfjaar van dit jaar werd afgesloten met een bedrijfsresultaat van 100.000 euro. Dat was een jaar eerder nog 600.000 euro negatief.

IEX houdt er rekening mee dat reclamebudgetten dit jaar onder druk zullen blijven staan. Daartegenover put de onderneming moed uit de groeiende vraag naar "kwalitatief hoge content en professioneel beleggingsadvies". Vanwege de impact van de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, spreekt IEX geen concrete verwachting uit over de resultatenontwikkeling in de tweede helft van het kalenderjaar 2020.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
IEX Group

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Joop213 31 augustus 2020 19:25
    Met wat lagere abonnee kosten trek je volgens mij veel meer betalende leden met in totaal meer inkomsten hieruit. D'r wordt niet echt gezocht naar de juiste balans hiervan. Ik zou laag beginnen en dan de prijzen jaarlijks verhogen totdat de totaal inkomsten hieruit gaan dalen. Nu werd gelijk hoog ingestoken wat niet handig is.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

IEX Group

2,020 22 okt
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links