Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis drukt flink op resultaten Envipco

AMERSFOORT (AFN) - Maker van statiegeldsystemen Envipco heeft in de eerste jaarhelft onder druk van de coronacrisis een fors lagere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij bleef onder de streep een drie keer zo groot verlies over als een jaar eerder.

De lockdownmaatregelen en andere ingrepen om de verspreiding van het virus te voorkomen zaten de verkopen in de weg. Er ging 13,6 miljoen euro aan omzet in de boeken, van 17,4 miljoen euro een jaar terug. Het verlies bedroeg 3 miljoen euro, waar de onderneming in dezelfde periode vorig jaar nog 1 miljoen euro tekort kwam.

Envipco verwacht dat de coronacrisis ook in de rest van het jaar druk op de resultaten zet. Daarbij gaat het bedrijf er vanuit dat de activiteiten in Noord-Amerika komende periode weer herstel zal laten zien. In Europa zette het herstel eind tweede kwartaal al in, en dat zal waarschijnlijk doorzetten in de volgende maanden.

"We zullen al het mogelijke blijven doen om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie het hoofd te bieden en het risico ervan voor iedereen te verkleinen, zonder onze focus te verliezen op het bevorderen van onze bereidheid om nieuwe markten te betreden laat topman Simon Bolton weten.

Envipco heeft tevens de indruk dat de omstandigheden in Zweden nog relatief gunstig zijn. Verder biedt het Schotse besluit om per 1 juli 2022 plasticflessen, glazen flessen en blikjes in te zamelen voor statiegeld, kansen voor de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ENVIPCO

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ENVIPCO

2,050 24 sep
+0,070 +3,54%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links