Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Computermaker HP profiteert van thuiswerken in coronatijd

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse computerproducent HP Inc heeft in het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht omdat de vraag naar bijvoorbeeld pc's en laptops flink toenam door het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis. De omzet in de periode die eind juli afliep bedroeg 14,3 miljard dollar, terwijl analisten in doorsnee op 13,3 miljard dollar hadden gerekend.

De nettowinst in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 734 miljoen dollar, wat eveneens hoger is dan gedacht. Bij het onderdeel dat pc's, notebooks en laptops maakt klommen de inkomsten met 7 procent in vergelijking met een jaar eerder doordat werknemers en studenten meer computers kochten voor thuisgebruik. Het Californische HP zag wel de verkoop van printers behoorlijk dalen omdat bedrijven minder investeerden in nieuwe hardware door de coronacrisis.

Topman Enrique Lores zei dat HP met zijn solide en beter dan verwachte resultaten kracht laat zien, in een periode van ongekende onzekerheid. Op Wall Street vielen de cijfers en vooruitzichten van HP goed bij beleggers, want in de handel nabeurs ging het aandeel flink omhoog.

De Amerikaanse branchegenoot Dell Technologies kwam eveneens met beter dan verwachte cijfers naar buiten. Ook Dell profiteerde van de stijgende vraag naar computers door consumenten vanwege het vele thuiswerken tijdens de coronapandemie. De omzet kwam in het afgelopen kwartaal uit op 22,7 miljard dollar, met een nettowinst van 1,1 miljard dollar. De koers van het aandeel Dell nam ook toe in de handel nabeurs in New York na bekendmaking van resultaten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HP

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

HP

29,225 18:34
+0,165 +0,57%
Premium

Hewlett Packard: Beter dan verwacht

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links