Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verliezen op Europese beurzen na speech Powell

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn donderdag met verlies gesloten. Europese beleggers verwerkten de toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve, waarin hij onder meer aankondigde dat de Amerikaanse centrale bank het inflatiebeleid gaat versoepelen. Daaruit viel op te maken dat de Fed de rente langere tijd niet zal verhogen. Op het Damrak gaven onder meer kunstmestproducent OCI, detacheerder DPA, biotechnoloog Vivoryon en elektronicaproducent Neways nog een kijkje in de boeken.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,7 procent lager op 562,41 punten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 809,98 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,7 procent in.

Verzekeraar Aegon sloot de rij bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 2 procent. Telecombedrijf KPN ging aan kop met een winst van 0,9 procent. Philips verloor 1,2 procent. Het zorgtechnologieconcern neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Intact Vascular over. Met de deal zijn honderden miljoenen dollars gemoeid.

OCI

OCI daalde 3,3 procent in de MidKap en bungelde daarmee onderaan. De kunstmestproducent heeft relatief weinig last gehad van de coronacrisis en verkocht in het tweede kwartaal meer kunstmest. Door lagere prijzen daalde de omzet echter. Ook leed het bedrijf een verlies.

Bij de kleinere bedrijven zakte Neways 6 procent. De maker van elektronische componenten zag de omzet in het eerste halfjaar stevig dalen als gevolg van de coronacrisis. Biotechnoloog Vivoryon leed in de eerste zes maanden meer verlies en daalde 8,7 procent. Distributeur en groothandel B&S Group verloor 4,2 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley. Funderingsspecialist Sif, die vrijdag met resultaten komt, steeg ruim 4 procent.

DPA

Op de lokale markt klom DPA 0,9 procent. De detacheerder wist door kostenbeheersing de gevolgen van het coronavirus op de bedrijfsvoering beperkt te houden. Techbedrijf CM.com, dat ook met cijfers kwam, ging 6,3 procent omlaag.

WPP dikte 6,5 procent aan in Londen. Volgens het grootste reclamebureau ter wereld is het dieptepunt van de crisis achter de rug. Rolls-Royce raakte 1,2 procent kwijt na een miljardenverlies van de Britse fabrikant van vliegtuigmotoren. Bouygues steeg 1,3 procent in Parijs. Het Franse bouw-, telecom- en mediaconcern had in de eerste jaarhelft flink last van de coronacrisis, maar presteerde beter dan verwacht.

De euro was 1,1827 dollar waard, tegen 1,1820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 43,12 dollar. Brentolie daalde 0,9 procent in prijs tot 45,24 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mrx77 27 augustus 2020 19:42
    Eerst zeggen ze check de dollar...waarom aex daalt...il zie een lagere euro dus dure dollar dit zou moeten betekenen dat europese beurzen juist moeten stijgen tov wallstreet...maar nee hoor wallstreet stijgt bijna 1 procent en dollar 0,5 procent duurder en onze europese beurzen gaan onderuit en verwijzen de schuld aan de dollar en fed, hoewel usa gewoon flink doorstijgt...begrijpen jullie de analisten nog??
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX 707,35 12 apr
-6,01
-0,84%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare