Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten maandag halverwege de handelsdag een wisselend beeld zien. Veel aandacht gaat uit naar financiële fondsen, nadat superbeleggers Warren Buffett via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway zijn belangen in fondsen als Goldman Sachs, JPMorgan en Wells Fargo verkleinde of in zijn geheel afbouwde.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 27.867 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 3385 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 1 procent aan tot 11.127 punten. De politieke impasse over een nieuw crisissteunpakket van de Amerikaanse overheid zorgde voor enige terughoudendheid bij beleggers.

Goldman Sachs verloor 2,2 procent aan beurswaarde. Buffett verkocht in het afgelopen kwartaal zijn volledige belang in het fonds. De belangen in Wells Fargo (min 3 procent) en JPMorgan (min 2,6 procent) werden verder flink teruggeschroefd. Ook deed Buffett al zijn aandelen olieproducent Occidental Petroleum (min 5,9 procent) van de hand. Tegenover de verkoop van aandelen, stond de aankoop van aandelen van Barrick Gold. De goudproducent won ruim 10 procent aan waarde.

VS en China

Door de oplopende spanningen tussen de VS en China staan Chinese bedrijven met een notering in New York extra in de schijnwerpers. Webwinkel JD.com won 5,5 procent na cijfers. Dat het bedrijf beter dan verwacht presteerde komt onder meer doordat China snel lijkt te zijn hersteld van de coronacrisis.

Creditcardverstrekker American Express nam fintechbedrijf Kabbage over. American Express (min 2,6 procent) wil meer diensten aan gaan bieden aan het midden- en kleinbedrijf via de overname.

Ook techreus Apple, die 0,3 procent inleverde, blijft de aandacht op zich gericht houden. De iPhonemaker is qua beurswaarde bijna 2 biljoen dollar waard, maar lijkt de laatste stap maandag niet te gaan zetten.

Tesla

De Amerikaanse automaker Tesla voelt op zijn beurt de stevige concurrentie op de Chinese automarkt. De Amerikanen zagen het aantal registraties van nieuwe voertuigen op de grootste automarkt ter wereld in juli met bijna een kwart dalen ten opzichte van een maand eerder, is naar voren gekomen uit nieuwe cijfers van de Chinese autoriteiten. Tegelijkertijd stelden analisten hun koersdoel voor Tesla naar boven bij en het aandeel werd ruim 8 procent meer waard.

De euro stond op 1,1868 dollar, net als bij de slotbel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 42,71 dollar. Brentolie steeg 0,9 procent in prijs tot 45,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links