Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ontslagen McDonald's-baas slaat terug in strijd met oud-werkgever

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig McDonald's-baas Steve Easterbrook, die vorig jaar werd ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag, heeft teruggeslagen in de juridische strijd met zijn oude werkgever. Hij spreekt de laatste beschuldigingen van de fastfoodgigant aan zijn adres tegen, en beweert dat de keten achter de Big Mac de rechtszaak heeft aangespannen in de verkeerde Amerikaanse staat.

McDonald's sleepte Easterbrook onlangs voor de rechter in de staat Delaware, in een poging om tientallen miljoenen dollars aan aandelen en andere aan hem uitgekeerde compensaties terug te vorderen. Easterbrook stuurde destijds seksueel getinte sms'jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag. Maar volgens de keten is er inmiddels informatie waaruit blijkt dat hij nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers. Dat zou betekenen dat hij heeft gelogen, bewijs heeft verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude heeft gepleegd.

Easterbrook is het er niet mee eens. Volgens hem was McDonald's vorig jaar al van alles op de hoogte. Zijn advocaten stellen dat McDonald's alleen maar met dit verhaal komt omdat het concern niet kan bewijzen dat er sprake zou zijn van contractbreuk door Easterbrook. De verdediging van de oud-topman beweert daarbij dat Easterbrooks aandelenovereenkomsten specifiek bepalen dat geschillen hierover behandeld dienen te worden in rechtbanken in de staat Illinois. In die staat staat ook het hoofdkantoor van McDonald's, in Delaware heeft de keten slechts een juridische vestiging om belastingtechnische redenen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb McDonald's boekt meer omzet en winst
  2. 06 dec McDonald's presenteert nieuwe groeiplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

McDonald's Corp

271,265 17:48
+0,285 +0,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links