Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Lagere cijfers Flow Traders door normalisering handel

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft in het tweede kwartaal opnieuw geprofiteerd van verhoogde handelsvolumes door onrust op de financiële markten tijdens de coronacrisis. Wel was dat voordeel aanzienlijk minder groot dan in de eerste drie maanden van het jaar, toen de grote koersval in maart voor veel extra handelsbewegingen zorgde.

De netto handelsomzet van Flow Traders bedroeg in het tweede kwartaal 229,9 miljoen euro, tegen 495 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. In het tweede kwartaal van vorig jaar was de omzet van Flow Traders 53,9 miljoen euro.

Daartegenover stond dat ook de kosten, met name voor het personeel, flink lager uitvielen. Tijdens het eerste kwartaal moest Flow Traders alle zeilen bijzetten en kampeerde het personeel op werk om te voorkomen dat het door coronaquarantaines zou worden getroffen. De forse winsten in die periode betekenden ook dat er stevige bonussen uitbetaald werden. De personeelskosten schoten daardoor omhoog naar 154,9 miljoen euro. In de afgelopen periode daalde dat met meer dan de helft.

Onder de streep hield de beursintermediair 113 miljoen euro over, waar dat in het eerste kwartaal nog 262,3 miljoen euro was. Flow Traders betaalt een interimdividend uit van 4 euro per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Flow Traders

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. SlechteBelegger 14 augustus 2020 13:43
    Wat een onzinverhaal ook weer over de personeelskosten. Verdiep je eerst eens een keer in de jaarverslagen. FT stopt 30% van de winst in de bonus pot. Dat zit al verwerkt in de personeelskosten. Dus hoger winst, hogere personeelskosten. Dat kamperen op de werkvloer vast geen 50 miljoen extra.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Flow Traders

35,640 17:39
-0,360 -1,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links