Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Apple nadert beurswaarde van 2 biljoen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Apple was in donderdag in trek op de beurzen in New York. De iPhonemaker stevent wat betreft beurswaarde af op de 2 biljoen dollar, en dat is voor menig belegger psychologisch een belangrijke grens. Verder was op de Amerikaanse aandelenmarkt donderdag sprake van een gemengd beeld. Beleggers op Wall Street reageerden onder meer op de nieuwste WW-cijfers uit de Verenigde Staten en een pluk bedrijfsresultaten.

Apple ging 1,8 procent hoger de handel uit, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op ongeveer 1970 miljard dollar. Mogelijk wordt de grens van 2 biljoen dollar ergens in de komende dagen doorbroken. Het aandeel Apple zit al langer in de lift. Apple loste onlangs al het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

De belangrijkste beursgraadmeters in New York kenden een verdeeld slot. De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,3 procent lager op 27.896,72 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3373,43 punten en techbeurs Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 11.042,50 punten.

Crisissteunpakket

Op de financiële markten wordt nog altijd uitgekeken naar ontwikkelingen rond de onderhandelingen over een nieuw Amerikaanse crisissteunpakket. De politieke ruzie over het binnenlandse steunmaatregelen om de crisis te lijf te gaan, blijft gaande. Dat maakt beleggers voorzichtig. Ondertussen werd bekend dat nog eens krap 1 miljoen Amerikanen zich de voorbije week hebben gemeld voor een WW-uitkering. Dat waren er minder dan in doorsnee voorzien.

Van de bedrijven moest Cisco Systems het duidelijk ontgelden met een koersverlies van ruim 11 procent. De maker van netwerkapparatuur en software kwam met minder dan verwachte resultaten. Verder werd een herstructurering aangekondigd.

Lyft

Taxi-app Lyft heeft net als branchegenoot Uber veel minder klanten gehad in het tweede kwartaal. Het bedrijf dat zich voornamelijk op de VS richt zag de omzet met 61 procent dalen. Het aandeel speelde ruim 5 procent kwijt.

Verder maakte bioscoopketen AMC bekend na vijf maanden sluiting volgende week de deuren weer te openen. Het bedrijf won meer dan 14 procent aan beurswaarde.

De euro was 1,1812 dollar waard, tegen 1,1820 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 42,36 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 45,09 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mrx77 13 augustus 2020 22:47
  Ja goed nieuws...misschien kan Apple gehele aex opkopen....genoeg koopjes...die phones hebben brandatof nodig...misschien kunnen ze RDS KOPEN coor maar 15 eurie...is ca 15 procrnt overnamepremie...vergeet ff dat rds op bijna 40 euro hewft gestaan....dat schrijven de analisten niet...die zeggen dat rds vanaf 10 euro heel hard is gestegen naar 13,4 euri...dus 35 procrnt stijging vanaf de bodem ipv te zeggen rds 65 procent is gedaald vanaf top
 2. forum rang 4 createmonnie 13 augustus 2020 22:52
  Waarom? Wat rechtvaardigt een beurswaarde van 2 biljoen? Wat verwachten de aandeelhouders met deze torenhoge aandelenwaarde te bereiken? Het aandeel geeft geen dividend en op een dag zal niemand meer een aandeel kunnen betalen. Waar daalt de waarde van het aandeel dan?
  Apple is trouwens het merk van de afgelopen 20 jaar en kan max. 10 jaar nog mee. Daarna verwacht ik wel weer een nieuwe technologie...
 3. forum rang 4 Mrx77 13 augustus 2020 23:08
  Zolang de rente nihil is en apple goede winst en dividend verwachting hebben dan is deze koers gerechtvaardigd....ze hebben half biljoen in kas....Wij zijn dom dat we onze stukken als rds asml banken etc dumpen tegen spotprijzen...aegon 15 procent lager gezet...voor dividendverlaging wat zo en zo sigaar uit eigen doos is....nu wordt geld juist benut en dat is schulden verminderen....dat hoor je te belonen...apple heeft ook nauwelijks schulden..en asml heeft ook lage dividend maar de vooruitzichten worden juist beter dat geldt ook voor aegon
 4. fonzy1234 13 augustus 2020 23:24
  quote:

  createmonnie schreef op 13 augustus 2020 22:52:


  Waarom? Wat rechtvaardigt een beurswaarde van 2 biljoen? Wat verwachten de aandeelhouders met deze torenhoge aandelenwaarde te bereiken? Het aandeel geeft geen dividend en op een dag zal niemand meer een aandeel kunnen betalen. Waar daalt de waarde van het aandeel dan?
  Apple is trouwens het merk van de afgelopen 20 jaar en kan max. 10 jaar nog mee. Daarna verwacht ik wel weer een nieuwe technologie...

  Apple geeft wel dividend. En heeft door de jaren heen al verschillende stock splits gedaan. 2 biljoen is veel maar zie naar het beleid, niet onlogisch dat er velen voor de aandelenmarkt kiezen.
 5. forum rang 6 FairValue 14 augustus 2020 00:24
  Begin 2019 $148, nu $460. Weinig spannends gepresteerd. Als een ander techbedrijf hip wordt is het over en uit. Kan zo het nieuwe Nokia van het 3e decennium worden. 3,28 dividend en daar dan 460 voor neertellen. Je moet het maar durven. Zelfs voor de helft zou ik niet kopen. De beurzen in de VS kennen belachelijke waarderingen. Benieuwd hoe dit afloopt.
 6. Jan Kees van Buren 14 augustus 2020 07:51
  Dit is nu de nieuwe inflatie. Iedereen heeft alles al en er is een enorme over productie. Voedsel is te goedkoop. Er wordt geld gepompt om iedereen maar aan het werk te houden terwijl dat er eigenlijk niet meer is. Corona maakt dat maar weer eens duidelijk. Dat geld moet toch ergens heen.
 7. forum rang 6 Knight V 14 augustus 2020 08:14
  Mooi, een telefoon van 5.000 euro.

  We hebben het altijd over overkreditering maar een mobiel van 5.000 euro per stuk wordt normaal bevonden.

  Dat aandeel niet in elkaar klapt komt toch door de graai business.
  Meedoen met de massa en telefoontjes blijven kopen.
  Ook al kost ie 5.000 euro.

  Effe de blitz mee doen.

 8. tomansky 14 augustus 2020 08:15
  Apple heeft een PE van 35, helemaal niet bizar dus. Ze betalen een dividend en kopen continu aandelen terug. Ze hebben een prachtige winstmarge die alleen maar omhoog zal gaan omdat ze meer en meer uit services halen dan uit hardware verkoop. Kortom Apple is een cash machine en zullen dat nog lang blijven.
 9. goeruh 14 augustus 2020 14:02
  Het gaat net zo lang goed totdat het niet meer goed gaat. Jammer dat er nooit te bepalen valt wanneer dat punt bereikt is.
  Cramer van Mad Money (vroeger The Street) beveelt stocksplits aan voor met name de FANG aandelen. Dan kunnen retail-beleggers gaan meedoen, want beter kopen voor ca $100-200 dan voor $1500-3000. Brokers trekken factor x meer provisie en grote partijen kunnen verkopen. Vooral de aandelen met multiples van 100+
  Ik kan niet wachten op dat moment. Niet om te kopen, maar om te shorten. Waarom die splits zo handig zijn...? Dan kunnen de grote partijen verkopen aan onnozele retailers. Als de laatste kopers zijn ingestapt kan het klappen beginnen.
  Mijn targets. Tesla, Amazon. En in Nederland Adyen.
  Kan ook wishfull thinking zijn.....
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 130,460 18 jun
  -1,330
  -1,01%
 2. NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
  0,00
  0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links