Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Daimler meer dan 2 miljard kwijt aan dieselschikkingen in VS

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Daimler, moederconcern van Mercedes-Benz, is meer dan 2 miljard dollar kwijt aan Amerikaanse schikkingen in verband met het dieselschandaal. Met diverse autoriteiten is overeenstemming bereikt over een schikking van 1,5 miljard dollar. Daarnaast rekent het bedrijf erop een massaclaim van gedupeerde consumenten voor ongeveer 700 miljoen dollar af te handelen.

De deal met de autoriteiten, waaronder justitie en milieutoezichthouder EPA, gaat over ongeveer 250.000 auto's en bestelbusjes waarbij zou zijn gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselmotoren. Waarschijnlijk lopen de uiteindelijke kosten voor het afwikkelen van de affaire in de Verenigde Staten nog verder op. Daimler denkt ook nog honderden miljoenen aan kosten te moeten maken om aan de eisen van de schikkingen te voldoen.

Het is niet voor het eerst dat Daimler flink in de buidel moet tasten voor zijn rol in het dieselschandaal, dat in 2015 het eerst bij Volkswagen aan het licht kwam. Vorig jaar kreeg het concern bijvoorbeeld al een grote boete in Duitsland. Ook moesten veel kosten gemaakt worden omdat er honderdduizenden auto's terug naar de garage moesten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Daimler
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Daimler 72,360 11 mei
    -1,400
    -1,90%
  2. DAIMLER AG 72,200 11 mei
    -1,320
    -1,80%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare