Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitbater winkelcentra voelt faillissement moederbedrijf Miss Etam

Uitbater winkelcentra voelt faillissement moederbedrijf Miss Etam

AMSTERDAM (AFN) - Het beursgenoteerde vastgoedfonds Wereldhave heeft te lijden onder het faillissement van modegroep FNG. Het moederbedrijf achter ketens als Steps, Expresso en Miss Etam huurde panden in acht winkelcentra van Wereldhave. De vastgoedonderneming onderzoekt de opties voor de winkels die eventueel vrijkomen, waarbij het ook kijkt naar het faciliteren van een eventuele doorstart van merken.

De winkels van FNG zijn goed voor ongeveer 1,5 procent van de bruto huuropbrengsten van Wereldhave in Nederland en daarmee goed voor 0,7 procent van het totaal. Wereldhaven onderkent dat de coronacrisis het uiterste vraagt van ondernemers in de winkelstraat. Het vastgoedfonds houdt ook zijn eigen strategie tegen het licht. Daarbij wil het ook werk maken van het ombouwen van winkelcentra tot "Full Service Centers".

De Nederlandse tak van FNG werd onlangs door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Eerder werd de aanvraag van faillissement van veel FNG-onderdelen in België toegewezen. De onderneming kampte al langer met financiële problemen en die verergerden door lockdownmaatregelen. Door veel overnames stapelden de schulden zich op bij FNG en de situatie werd nijpend toen door de coronacrisis winkels moesten sluiten in België.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 jonas 11 augustus 2020 19:37

  Vraag me af of dat full servicegedoe met Wereldhave wel zo een goed idee is. Welke fysio gaat voor E 2000 minimaal even ruimte huren in het winkelcentrum?

  Nee dan moet je als Wereldhave juist investeren in veel goedkopere panden rond het winkelcentrum voor dienstverlenende zaken

  Maar goed ben ik nou zo slim of zij zo dom?


  Groet, Jonas
 2. forum rang 7 Branco P 11 augustus 2020 20:01
  0,7% van de totale huur waarbij diverse ketens (zoals Miss Etam) zeer waarschijnlijk een doorstart maken en dan blijft de schade beperkt tot 0,2% van de huur (of wellicht zelfs 0%). Toch heeft er weer iemand gemeend een negatief suggestief een eenzijdig bericht over WHA te moeten publiceren. Waarschijnlijk wordt op dit moment de huur nog gewoon doorbetaald bovendien! Het geeft je toch te denken!
 3. forum rang 7 Branco P 11 augustus 2020 20:02
  quote:

  jonas schreef op 11 augustus 2020 19:37:  Vraag me af of dat full servicegedoe met Wereldhave wel zo een goed idee is. Welke fysio gaat voor E 2000 minimaal even ruimte huren in het winkelcentrum?

  Nee dan moet je als Wereldhave juist investeren in veel goedkopere panden rond het winkelcentrum voor dienstverlenende zaken

  Maar goed ben ik nou zo slim of zij zo dom?


  Groet, Jonas


  Geen van beide in dit geval Jonas. Geen van beide.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wereldhave 14,210 14:22
+0,070
+0,50%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare