Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Beleggers op Wall Street reageren op nieuwe cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid van loonstrookverwerker ADP. Daarnaast gaf onder meer entertainmentreus Disney een kijkje in de boeken.

Amerikaanse bedrijven nemen weer werknemers aan, sinds de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus in grote delen van het land zijn versoepeld. Volgens ADP kwamen er in juli weliswaar niet zo heel veel banen bij. Maar daar tegenover staat dat het cijfer voor juni enorm opwaarts is herzien.

Disney heeft in het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 4,7 miljard dollar geleden. Door de coronapandemie bleven veel pretparken van het Amerikaanse entertainmentconcern gesloten, waardoor het bedrijf die inkomsten misliep. Doordat de releases van grote films werden uitgesteld en bioscopen vaak dichtbleven halveerden ook de opbrengsten van de filmstudio's. Een stijging van het aantal abonnees voor Disney+ gedurende de lockdowns kon die daling bij lange na niet compenseren.

Beyond Meat

De maker van vleesvervangers Beyond Meat heeft gedurende de lockdownmaatregelen de supermarktverkopen van zijn vegaburgers en -worsten juist bijna verdriedubbeld. Om genoeg producten geschikt te maken voor de verkoop in winkels was het bedrijf ook meer geld kwijt, wat leidde tot een groter verlies.

Andere bedrijven die met resultaten naar buiten kwamen waren onder meer fastfoodketen Wendy's, farmaceuten Teva en Moderna en zorgconcerns Humana en CVS Health. Het bedrijf achter The New York Times meldde op zijn beurt afgelopen kwartaal voor het eerst ooit meer digitale omzet te hebben behaald dan er aan opbrengsten uit printverkopen binnenkwam.

Fusie

Er was ook ander bedrijfsnieuws. De aanbieders van virtuele gezondheidszorg Teleadoc Health en Livongo Health kondigden een fusie aan. Met de deal is 18,5 miljard dollar gemoeid. Investeerder Blackstone zou volgens een mediabericht daarnaast bijna 5 miljard dollar neertellen voor een belang in Ancestry.com, dat zich bezighoudt met stamboomonderzoek en DNA-testen.

In Washington is er nog steeds geen politiek akkoord over een omvangrijk nieuw steunpakket om de economische pijn van de coronacrisis te verzachten. Wel lijkt sprake van vorderingen in de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten en China. De twee grootmachten houden naar verluidt later deze maand weer op hoog niveau overleg. Tijdens de gesprekken willen de landen nagaan of de afspraken uit hun in januari ondertekende handelsakkoord worden nageleefd.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht hoger de handel uitgegaan. Beleggers reageerden toen onder meer op de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 26.828,47 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3306,51 punten en techbeurs Nasdaq won ook 0,4 procent tot 10.941,17 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Lu. 5 augustus 2020 16:13
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 5 augustus 2020 15:51:

    Waarom daalt AEX volgens mij is USA gewoon groen.
    Dat komt doordat het twee verschillende indexen betreft, die niet hetzelfde meten. Het grootste verschil betreft de opgenomen aandelen. Daarnaast worden er verschillende berekeningsmethoden gebruikt.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links