Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Roestvrijstaalbedrijf Aperam voelt gevolgen coronacrisis

Roestvrijstaalbedrijf Aperam voelt gevolgen coronacrisis

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft in het tweede kwartaal een lager bedrijfsresultaat behaald, onder druk van een gedaalde verkoop door de coronacrisis. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor een lagere winstgevendheid. Aperam had te kampen met het stilleggen van fabrieken en een zwakkere vraag vanuit de auto-industrie door de virusuitbraak.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 49 miljoen euro tegen 70 miljoen euro in het eerste kwartaal. De omzet bedroeg 818 miljoen euro tegen 1 miljard euro in de eerste drie maanden. De verschepingen van roestvrijstaal daalden met 14 procent op kwartaalbasis tot 376.000 ton. Er werd een nettowinst behaald van 21 miljoen euro. Dat was 29 miljoen euro in de voorgaande periode.

Aperam gaf aan voor het derde kwartaal op een vergelijkbaar resultaat te rekenen als in het tweede kwartaal. Volgens het bedrijf begint de vraag aan te trekken, maar ligt die nog altijd flink onder het normale niveau.

Besparingen

Om de crisis het hoofd te bieden wordt door het bedrijf in de kosten gesneden. In het tweede kwartaal werden de kosten met 21 miljoen euro verlaagd. De totale besparingen kwamen aan het einde van juni uit op 171 miljoen euro. Aperam mikt voor het einde van dit jaar op een verlaging van de kosten met 200 miljoen euro.

Topman Timoteo Di Maulo dat Aperam goed heeft weten om te gaan met de plotse daling van de vraag. Hij denkt wel dat de marktomstandigheden in het lopende kwartaal nog net zo uitdagend blijven als in het afgelopen kwartaal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 29 juli 2020 08:31
  quote:

  GherAhnkAhmon schreef op 29 juli 2020 07:22:


  Grappig..IEX

  Gepubliceerd op 29 juli 2020 07:16 | Views: 0

  ?

  29 jul Event Consensus
  08:00 Aperam Q2-cijfers

  IEX heeft voorkennis?

  29-7-2020 07:10:53

  Winstdaling Aperam

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  Aperam
  24,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal van 2020 de winst op kwartaalbasis zien dalen, maar verwacht een stabilisering in het derde kwartaal. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van roestvast staal.

  De omzet daalde op kwartaalbasis van 1,05 miljard naar 818 miljoen euro. De EBITDA kwam uit op 49 miljoen euro, waar dit een kwartaal eerder nog 70 miljoen euro was. Onder de streep restte een nettowinst van 21 miljoen euro tegen 29 miljoen euro in het eerste kwartaal.

  In totaal rekenden 13 analisten vooraf op een EBITDA van 42 miljoen euro. De schattingen liepen daarbij uiteen tussen 37 miljoen en 49 miljoen euro.

  Bij de cijfers over het eerste kwartaal waarschuwde Aperam al voor een daling van de aangepaste EBITDA als gevolg van lagere volumes. De levering van staal daalde op kwartaalbasis met 14 procent, zo liet Aperam weten.

  Wel dacht Aperam voorafgaand aan de cijfers dat het nog altijd een positieve vrije kasstroom zou genereren in het tweede kwartaal en dit werd bevestigd in de cijfers woensdagochtend. De operationele kasstroom bedroeg 57 miljoen euro tegen 63 miljoen euro in het eerste kwartaal. De vrije kasstroom voor dividend was 34 miljoen euro, beduidend meer dan de 18 miljoen euro een kwartaal eerder. De schuld liep conform verwachting op. Eind maart was die 108 miljoen euro en eind juni 123 miljoen euro.

  Outlook

  Aperam verwacht voor het lopende derde kwartaal een EBITDA vergelijkbaar met het resultaat in het tweede kwartaal. De schulden zullen pieken in het derde kwartaal, mede vanwege seizoensgebonden effecten.

  Voor heel 2020 mikken analisten inmiddels op een EBITDA van 234 miljoen euro. Dat is lager dan de 243 miljoen euro waarop nog werd gerekend voor de cijfers over het eerste kwartaal.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam 47,000 07 mei
+1,090
+2,37%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare