Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Moody's: herstel Europese luchtvaart niet voor 2023

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Europese luchtvaart zal op z'n vroegst in 2023 zijn hersteld van de klappen door het coronavirus. Volgens kredietbeoordelaar Moody's kunnen de passagiersaantallen op Europese luchthavens pas dan weer terug zijn op het niveau van voor de crisis.

Moody's schrijft verder dat het herstel binnen de sector verschillend zal verlopen, met veel onzekerheid over het tempo. Zo zullen binnenlandse vluchten waarschijnlijk eerder herstellen dan internationale vluchten, denkt het bureau. Moody's spreekt van "ongekende" klappen door de virusuitbraak voor de Europese luchtvaart.

Paris Aéroport, de exploitant van de luchthavens Parijs-Charles de Gaulle en Parijs-Orly, zei maandag nog dat wordt verwacht dat pas tussen 2024 en 2027 het aantal reizigers op de Parijse vliegvelden weer het niveau zal hebben bereikt van 2019.

Brancheorganisatie IATA meldde dat het wereldwijde luchtvervoer naar verwachting in 2024 de crisis weer te boven zal zijn. Eerder werd hier gerekend op 2023. Tot dusver verloop het herstel in de sector teleurstellend, zegt IATA.

IATA denkt verder dat er minder zakenreizen zullen zijn en ziet daar een verandering in gedrag, bijvoorbeeld omdat meer wordt vergaderd via videoverbindingen. Het herstel van vakantiereizen is afhankelijk van vertrouwen van consumenten dat de virusuitbraak onder controle is, stelt de brancheorganisatie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,654 11 jun
+0,049
+1,06%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links