Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

McDonald's heeft coronadieptepunt gehad

CHICAGO (AFN) - Fastfoodketen McDonald's had in het afgelopen kwartaal behoorlijk wat last van de coronamaatregelen die in veel landen golden. De vergelijkbare omzet kreeg dan ook een flinke klap. Tijdens het kwartaal was er wel herstel zichtbaar en eind juni was 96 procent van alle McDonald's-vestigingen wereldwijd weer open, al gelden er mogelijk nog wel maatregelen waardoor de capaciteit beperkt is.

De vergelijkbare verkopen, waarbij McDonald's naar de omzet kijkt van restaurants die de afgelopen dertien maanden open waren, kwamen bijna een kwart lager uit. In de Verenigde Staten was die neergang maar 8,7 procent. De grote hoeveelheid restaurants in de VS met een drive-thru en de recente inzet op bezorging van hamburgers zorgden ervoor dat McDonald's in de thuismarkt relatief weinig schade opliep.

Uit de cijfers blijkt ook dat het dieptepunt voor de hamburgerketen in april lag. In de VS zakten de vergelijkbare verkopen toen met bijna een vijfde, internationaal was dat twee derde minder. Twee maanden later was de neergang in de VS nog 2,3 procent en internationaal nog 18,4 procent.

De totale omzet van McDonald's bedroeg in het tweede kwartaal 3,7 miljard dollar, waarvan 483,8 miljoen dollar aan winst overbleef. Vorig jaar werd in dezelfde periode een omzet van 5,4 miljard dollar geboekt met een winst van 1,5 miljard dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb McDonald's boekt meer omzet en winst
  2. 06 dec McDonald's presenteert nieuwe groeiplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. SuTrade 28 juli 2020 14:15
    slechte cijfers door corona en bij goede cijfers door analisten die te laag geprognosticeerd hebben, waardoor onverwacht hele goede cijfers... "gouden tijdperk van fraude" en "een cultuur van misleiding" heeft en "de resultaten ervan worden verfraait door middel van agressieve boekhouding".
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

McDonald's Corp

276,185 19:23
-0,695 -0,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links