Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bedrijfsresultaat Aperam neemt fors af'

'Bedrijfsresultaat Aperam neemt fors af'

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft naar verwachting een fors lager bedrijfsresultaat behaald in het tweede kwartaal, onder druk van een stevig gedaalde verkoop door de coronacrisis. De in Amsterdam genoteerde onderneming had bij de cijfers over het eerste kwartaal al gewaarschuwd voor een daling van de verkoopvolumes in het tweede kwartaal met wel 25 procent en een lager resultaat op kwartaalbasis. Aperam komt woensdag met cijfers.

Volgens een consensus van analistenschattingen opgesteld door persbureau Bloomberg komt het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) uit op ruim 43 miljoen euro tegen 70 miljoen euro in het eerste kwartaal. Bij de nettowinst wordt een bedrag van 1 miljoen euro voorspeld. Dat was 29 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar. De omzet wordt geraamd op 800 miljoen euro tegen 1 miljard euro in het eerste kwartaal.

Aperam had te kampen met het stilleggen van fabrieken en een lagere vraag vanuit de auto-industrie door de virusuitbraak. Om de crisis het hoofd te bieden wordt door het bedrijf in de kosten gesneden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam 47,000 07 mei
+1,090
+2,37%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare