Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw drukke cijferweek op beurzen

Opnieuw drukke cijferweek op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De komende beursweek staat opnieuw in het teken van bedrijfscijfers. Aan de Amsterdamse beurs komen onder meer KPN, Shell en Air France-KLM met hun kwartaalresultaten. Op Wall Street is het de beurt aan techreuzen als Facebook, Apple en Amazon. Verder kijken beleggers naar de ontwikkeling van het coronavirus dat na de Verenigde Staten nu ook in steeds meer plekken in Europa weer opleeft. Ook de Federal Reserve, die deze week een rentebesluit neemt, staat in de belangstelling, net als cijfers over de economische krimp in de VS en de eurozone.

De eerste aandacht gaat evenwel uit naar een stortvloed aan cijfers. In Amsterdam openen AEX-fondsen telecombedrijf KPN, chipbedrijf ASMI, winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield, staalmaker ArcelorMittal, olie- en gasbedrijven Shell en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway de boeken. Verder komen ook bedrijven als advies- en ingenieursbureau Arcadis, bodemonderzoeker Fugro, tankopslagbedrijf Vopak, luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en sportschooluitbater Basic-Fit met cijfers.

Elders in Europa komen bedrijven als softwaremaker SAP, budegetluchtvaartmaatschappij Ryanair, luxegoederenconglomeraat LVMH, automakers PSA, Fiat Chrysler en Volkswagen, chemiebedrijf BASF en banken Barclays, Credit Suisse en Deutsche Bank met resultaten. Ook in de Verenigde Staten wordt het druk. Daar ligt het zwaartepunt op donderdag als techreuzen Apple, Google-moeder Alphabet en Amazon rapporteren. Verder volgt nog een stortvloed aan andere cijfers van ondernemingen als machinemaker Caterpillar, oliebedrijven ExxonMobil en Chevron, socialemediabedrijf Facebook en koffieketen Starbucks.

Gevolgen coronacrisis

Bij al die cijfers wordt gekeken naar de gevolgen van de coronacrisis en ook de verwachtingen voor de rest van het jaar. Daarbij helpt het niet dat het virus in steeds meer Europese landen opnieuw opkomt. Zo worden er onder meer in Spanje en in België nieuwe pieken gemeld, nadat eerder Frankrijk al had aangegeven dat op sommige plekken zoals Parijs het virus de kop weer opsteekt. Ook in Nederland zijn steeds meer aanwijzingen dat het aantal besmettingen oploopt.

De omvang van het gevolg van de coronacrisis in het vorige kwartaal wordt ook duidelijk met cijfers over de economische krimp in die periode. Onder meer voor Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en de eurozone worden die bekendgemaakt, net als voor de Verenigde Staten. In dat laatste land komt ook de Fed met een rentebesluit. Algemeen wordt verwacht dat de Fed de rente ongemoeid laat en ook geen extra opkoopmaatregelen zal aankondigen. De centrale bank zou willen afwachten met wat voor nieuwe steunmaatregelen de Amerikaanse politiek komt.

Vrijdag eindigde de AEX-index 2,2 procent lager op 563,95 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 773,25 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 2 procent in. In de VS sloot de Dow-Jonesindex 0,7 procent lager op 26.469,89 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 3215,63 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 10.363,17 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 26 juli 2020 17:06
  Volgens een woordvoerder van het LCPS is de ‘bredere trend’ ondanks de forse schommelingen gisteren en vandaag ‘stabiel’. ,,Soms worden gegevens gecorrigeerd door ziekenhuizen en dan lijkt het een piek of een sterke daling.
  Maar de daling zet door, af en toe hobbelt het.”

  Goed nieuws uit de Corona hoek.
 2. forum rang 4 Ger 1948 26 juli 2020 18:30
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 26 juli 2020 17:06:

  Volgens een woordvoerder van het LCPS is de ‘bredere trend’ ondanks de forse schommelingen gisteren en vandaag ‘stabiel’. ,,Soms worden gegevens gecorrigeerd door ziekenhuizen en dan lijkt het een piek of een sterke daling.
  Maar de daling zet door, af en toe hobbelt het.”

  Goed nieuws uit de Corona hoek.
  Daar heb je Lepie ook weer.
  Goed nieuws.......Ik lees alleen maar tegenvallers m.b.t.Corona. Maar ben het opnieuw met jou eens: Het had nog veel slechter gekund. Net als met de bedrijfscijfers en vooruitzichten....Alles word positief uitgelegd, maar de realiteitszin komt nog wel. Succes.

  I
 3. forum rang 4 Sir Cryptalot 26 juli 2020 20:07
  quote:

  Studentenrekening schreef op 26 juli 2020 17:27:

  Ik denk dat Shell echt gaat meevallen. Huidige prijs een unieke kans voor de lange termijn belegger. Daarnaast natuurlijk Ethereum, de 2.0 hype is net begonnen, nu al 30% in de pocket in een week tijd. We gaan het zien. Veel succes iedereen.
  Wat is er dan zo kansrijk aan Shell voor de lange termijn? De EV revolutie wint elk jaar aan kracht en LNG is ook geen easy money markt gezien de concurrentie.
 4. forum rang 5 odA neD gaaH 26 juli 2020 20:25
  quote:

  spaceforce schreef op 26 juli 2020 19:51:

  Morgen aex 5% omhoog...geen gezeur en gezeik...opening boven 3,5%. Shell €15,45.
  Waar is deze domme post op gebaseerd. Leg eens uit, op grond waarvan de aex morgen 5% omhoog zou moeten gaan. Meer op hoop gerealiseerd dan op werkelijkheid waarschijnlijk, maar zeg dan liever niets.
 5. forum rang 4 finance2u 26 juli 2020 21:58
  quote:

  odA neD gaaH schreef op 26 juli 2020 20:25:

  [...]
  Waar is deze domme post op gebaseerd. Leg eens uit, op grond waarvan de aex morgen 5% omhoog zou moeten gaan. Meer op hoop gerealiseerd dan op werkelijkheid waarschijnlijk, maar zeg dan liever niets.
  Misschien een idee om niet iedere posting 100% serieus te nemen? Een kleuter kan toch lezen dat deze posting cynisch bedoeld werd..
 6. MacVersie 26 juli 2020 22:16
  Beurs gaat komende tijd wel iets omlaag denk ik. Augustus is niet zo'n beste maand.
  Veel vakantiegangers en weinig animo in beurs.
  Eind van het jaar zal het wel weer behoorlijk up gaan.
  De beurs is grotendeels van het jaar positief. Steeds meer mensen gaan beleggen.
  Dalingen zullen kort en hevig zijn.
 7. forum rang 4 Ger 1948 26 juli 2020 23:52
  quote:

  beertjuh schreef op 26 juli 2020 23:42:

  Lezen beleggers ook wel eens andere berichten over Corona en vaccins? De hele discussie over corona vaccins is een wassen neus. Die vaccins gaan niet worden verstrekt want de maatschappeljke onrust is dermate groot omdat mensen wakker worden. Corona is een opgeblazen NWO truc waar achter een agenda schuil gaat. Meer mensen overlijden aan griep en 50% aan corona doden zijn 82+ en de rest heeft al een onderliggende ziekte of verzwakt immuunsysteem. Ze moeten Bill GATES opsluiten en de WHO als een maffia organisatie te boek stellen. Luister eens naar wakkere mensen en andere medici
  Klets toch niet zo stom, malloot!!
 8. SophieSleeuwerick 27 juli 2020 05:27
  Natuurlijk......lekker blijven geloven in je eigen waarheid. En daarom ben ik als sportieve 30 jarige sportschoolhoudster al meer dan 4 maanden ziek van dit K.. virus samen met mijn partner.....overigens met mij 10.000de andere jongeren waar je niks over hoort. gaat niet alleen om doden. Weer zo'n populistisch geneuzel over een complot theorie......
 9. beertjuh 27 juli 2020 06:27
  Welja, gooi mijn visie meteen op de hoop van de complottheorieën, Ik baseer mij op onderzoeken. Een virus is niet weg te vaccineren, en als u dat niet gelooft dan moet u betere experts raadplegen. U had ook vier maanden ziek kunnen worden van een zwaar griepvirus. Virussen zijn zo oud als de mensheid. Geldwolven en materialisten die niet verder kijken dan hun neus lang is zijn de bijl aan de wortel van een verstandige samenleving. Corona wordt gebruikt voor een veel groter masterplan maar door de dollartekens en te weinig onderzoek ziet u dat niet in,. Vaccins hebben de mensheid nog nooit beter gemaakt want het immuunsysteem van mensen wordt keer op keer zwakker na vaccinaties, zeker als je massaal ook gezonde mensen gaat vaccineren. Een gezond immuunsysteem van gezonde mensen kan dit virus aan. Er zijn huisartsen, professoren en immunologen die bevestigen wat ik hier deel en die werken in de dagelijkse praktijk! En verder: Corona is een van de ziekten waar je aan kan sterven, zoals dat altijd in de wereld aan de orde is geweest!
 10. SophieSleeuwerick 27 juli 2020 06:46
  natuurlijk......hoop dat je krijgt wat ik al die tijd al mee maak en dan piep je wel anders....

  Als je maar lang blijft zoeken kom je echt wel ergens een 'arts' tegen die jou visie ondersteunt......ik ben ook niet een van die makke schapen die alles gelooft, maar blijf wel bij de meerderheid. maar, zijn jou specialisten een meerderheid van de wetenschap of een paar eenlingen die zich op social media roeren...ga lekker verder rellen met je vrienden van viruswaanzin!.....gebruik nog wat....en leef lekker verder in je eigen bubbel....
 11. beertjuh 27 juli 2020 06:54
  Ik vrees dat u uw eigen virus ellende over u afroept door anderen hetzelfde toe te wensen. Misschien heeft u een slecht functionerend immuunsysteem of andere zaken die u moet oplossen. U kunt niet hard maken dat uw kwaal door Covid 19 is ontstaan. Bovendien worden momenteel de meeste doden gerapporteerd als Corona doden. Het is te zot voor woorden. Duik maar eens in die cijfers, er klopt NIETS van! Kijk wat vaker naar Cafe Weltschmerz

  www.youtube.com/watch?v=c_tlsJBrIWc
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

682,96 20 mei
+4,61 +0,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links