Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro in de rode cijfers door coronacrisis

Sligro in de rode cijfers door coronacrisis

VEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro heeft het eerste halfjaar afgesloten met een aanzienlijk lagere omzet en een nettoverlies. Doordat horecagelegenheden de deuren moesten sluiten als maatregel tegen het coronavirus viel die afzetmarkt voor een groot deel weg. De openstelling van groothandels voor consumenten kon dat verlies niet geheel compenseren.

Op het hoogtepunt van de crisis, medio maart, viel Sligro's omzet met meer dan de helft terug als de resultaten van de recent overgenomen branchegenoot De Kweker niet worden meegerekend. Het herstel gaat slechts stapsgewijs, want eind juni lag de omzet nog altijd 35 procent lager dan een jaar eerder. Het duurt nog tot in de tweede helft van 2021 voordat er sprake is van volledig herstel, aldus het bedrijf.

Een stijging van de omzet in de Nederlandse zelfbedieningsgroothandels verzachtte de pijn enigszins. Die groothandels werden tot in mei opengesteld voor normale consumenten, onder andere om de druk van hamsteraars bij supermarkten weg te nemen.

Omzet

Alles bij elkaar behaalde het Brabantse bedrijf in het eerste halfjaar een omzet van 943 miljoen euro, een daling van bijna 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de coronapandemie schreef Sligro ook tientallen miljoenen euro's af op zijn Belgische activiteiten, wat bijdroeg aan een nettoverlies van 72 miljoen euro.

In de loop van het eerste halfjaar heeft Sligro al flink in de kosten gesneden. Dat leidde er onder andere toe dat veel uitzendkrachten hun werk verloren. Ook werd minder nieuw personeel aangenomen.

Sligro grijpt met het oog op de herstelfase de komende maanden in bij de eigen organisatie. Daarbij verdwijnen mogelijk banen. Het is volgens een woordvoerder ook mogelijk dat banen verschuiven naar onderdelen die sneller herstellen. Zo krabbelt de horeca nu al enigszins op, terwijl klanten in de bedrijfscatering en evenementenbranche het nog erg zwaar hebben. "Het is nu nog een glazen bol waar we in kijken", aldus de zegsman. "De precieze uitwerking is nog niet gedaan."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Jelle Trader 23 juli 2020 09:49
  Zo, dat is ook weer bekend. Lagere gerealiseerde omzet en winst, maar wel in combinatie met lagere kosten hoeft niet per se nadelig te zijn. Op termijn, als omzetten stabiliseren of zelfs weer meer terug gaan naar het 'gewone normaal' wordt het bedrijfsresultaat minder zwaar beinvloed door de kostenpost. M.a.w. Bedrijfsresultaat minus lagere kosten = hogere marge.
 2. forum rang 4 Jelle Trader 23 juli 2020 10:21
  quote:

  Jassie schreef op 23 juli 2020 10:07:


  Voor de lange termijn en met veel geduld een kanshebbertje.

  Mee eens. Als je van plan ben een belang op te bouwen, dan lijkt mij dit een mooie gelegenheid. Trouwens, ben erg benieuwd hoe het IEX Panel / analisten de kansen en toekomst van Sligro thans zien. Kort geleden nog hebben zij Sligro op een 'overweight' (lees Koop) gezet. Vraag concreet is of dit nog valide is?
 3. Wakula 24 juli 2020 09:51
  quote:

  Boerenverstand schreef op 23 juli 2020 10:24:


  Een kanshebber noem ik het wanneer het vaccin gevonden is tegen het virus.
  DAN zal de horeca weer als vanouds gaan draaien met bijbehorende omzetten en marges.
  Even geduld dus nog met dit aandeel.

  Er is geen efficient vaccine tegen de griep In 100 jaar gevonden en als een van 100 beter wordt dan roepen ze over positief test resultaten. Het komt goed vanzelf , sligro is wel een Monopolist voor langer termijn lijkt me.
 4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 1 oktober 2020 14:29
  quote:

  Wakula schreef op 24 juli 2020 09:51:


  [...]
  Er is geen efficient vaccine tegen de griep In 100 jaar gevonden en als een van 100 beter wordt dan roepen ze over positief test resultaten. Het komt goed vanzelf , sligro is wel een Monopolist voor langer termijn lijkt me.  Er is in 100 jaar al geen efficiënt vaccine tegen de griep (influenza) gevonden. Als 1 van de honderden miljoenen griep vaccins iemand immuun zou maken, dan zouden ze het van de daken schreeuwen dat HET gelukt is ! Nee, dit soort virussen muteren en moet je daarom ieder jaar opnieuw gevaccineerd worden !!

  Dus al die onwaarheden NU over straks hebben we een Corona vaccinatie Pffff. Alles draait wederom om schijnveiligheid en vooral GELD !
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sligro Food Group 26,400 15:52
+0,200
+0,76%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare