Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moody's negatiever over vastgoedfonds Wereldhave

Moody's negatiever over vastgoedfonds Wereldhave

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over de kredietwaardigheid van winkelvastgoedfonds Wereldhave. Moody's verlaagde de rating van het in Amsterdam genoteerde bedrijf naar B1, waar dat eerder Ba2 was. Bovendien wordt de outlook verlaagt van negatief naar under review, wat betekent dat er mogelijk nog een verlaging aankomt.

Moody's wijst erop dat Wereldhave, tegen de verwachting in, geen extra financiering heeft weten te verkrijgen in de laatste maanden. Volgens het ratingbureau heeft het vastgoedfonds nog geld tot en met het eerste kwartaal van volgend jaar. Wel gaat Moody's ervan uit dat Wereldhave de komende tijd alsnog meer financiering weet te verkrijgen. De resultaten van het bedrijf over het eerste halfjaar bevatten de nodige positieve punten zoals een stabiele bezettingsgraad.

De coronacrisis heeft de situatie voor winkelvastgoedfondsen wel uitdagender gemaakt. Moody's verwacht dat de huren verlaagd zullen worden, maar dat er volgend jaar een voorzichtig herstel komt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Beursplein 5 23 juli 2020 08:37
  Update: Wereldhave werkt aan verbetering financieel profiel

  (ABM FN-Dow Jones) Wereldhave is ervan overtuigd dat het in staat zal zijn om zijn financiële profiel de komende maanden aanzienlijk te verbeteren. Dit meldde het vastgoedfonds woensdag nabeurs.

  Het vastgoedfonds reageert daarmee op de neerwaartse bijstelling eerder op de dag van de kredietwaardigheid van het bedrijf en zijn senior ongedekte obligaties naar B1 van Ba2 door Moody's Investor Services, met de kans op een verdere verlaging. Moody's paste tevens de outlook van het bedrijf aan van negatief naar 'under review'.

  Het vastgoedfonds zei te begrijpen dat de afwaardering door Moody's is gerelateerd aan zijn kortlopende schuldprofiel en herfinancieringsbehoeften.

  Het concern zei te erkennen dat de coronaviruspandemie en de daaruit voortvloeiende onzekerheden een negatief effect hebben gehad op de kapitaalmarkten. "Dit resulteert in langere onderhandelingsperioden voor financieringsovereenkomsten", aldus het bedrijf.

  Wereldhave benadrukte actief en constructieve gesprekken te voeren met verschillende kredietverstrekkers over de verlengingen van looptijden van leningen en de herfinanciering van schulden in 2021 en daarna.

  Het aandeel Wereldhave sloot woensdag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 8.08 euro.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wereldhave 14,260 14:52
+0,120
+0,85%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare