Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Novartis ziet verkoop van geneesmiddelen licht dalen

BASEL (ANP/BLOOMBERG) - Novartis heeft de verkoop van geneesmiddelen in het tweede kwartaal iets zien verzwakken door de coronacrisis. Met name de vraag naar het oogmedicijn Lucentis daalde, en minder patiënten begonnen tijdens de crisis met een dermatologische behandeling of bezochten een arts.

Ook het teruglopen van het hamsteren, dat tijdens het begin van de lockdown nog zorgde voor een sterke toename van de verkoop van geneesmiddelen, drukte de omzet. In het tweede kwartaal daalde de omzet licht (11,3 miljard dollar) in vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar (11,8 miljard dollar).

De verkoop van Zolgensma, een medicijn tegen een zeldzame spierziekte, was in lijn met de verwachtingen van analisten, en bleef groeien in het tweede kwartaal. Dat medicijn staat te boek als duurste medicijn ter wereld met een prijskaartje van 2,1 miljoen voor een behandeling.

Mogelijk kan het terugkeren van opnames voor behandeling van kanker, hartziektes of andere aandoeningen de verkoop van geneesmiddelen weer doen stijgen, aldus Novartis. De Zwitserse farmaceut gaat door met het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en verwacht dat de impact van de coronacrisis op de aankomende jaren beperkt is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NOVARTIS N
NOVARTIS NAM. SF 0,50

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. NOVARTIS AG jul '19
  80,340
  0,00% 0,000
 2. NOVARTIS N 17 sep
  77,440
  -0,58% -0,450

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links