Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Twitter omlaag bij opening Wall Street

Aandeel Twitter omlaag bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - Twitter is donderdag onderuit gegaan op de beurs in New York. Beleggers zetten het aandeel bij opening van de handel bijna 4 procent lager na de omvangrijke hack bij het bedrijf. Op Wall Street ging de aandacht verder uit naar een voorraad bedrijfsresultaten en nieuwe cijfers over de economie. De belangrijkste graadmeters begonnen eveneens in de min.

De Twitteraccounts van meerdere prominenten en grote bedrijven zijn enige tijd gekaapt geweest door oplichters. Er is om donaties in bitcoins gevraagd op de accounts van bedrijven als Apple en Uber en prominenten als rapper Kanye West, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en miljardairs Bill Gates, Michael Bloomberg, Amazon-baas Jeff Bezos en Tesla-topman Elon Musk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,7 procent lager op 26.690 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 3199 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 1,3 procent tot 10.419 punten.

Onder meer medisch concern Johnson & Johnson (J&J) gaf een kijkje in de boeken. De onderneming verkocht afgelopen kwartaal minder medische apparatuur, omdat ziekenhuizen wereldwijd veel reguliere operaties hadden uitgesteld wegens de coronapandemie. Wel werd het bedrijf positiever over de aangepaste winst in heel 2020. Het aandeel stond in de eerste handelsminuten licht lager.

Bank of America noteerde een kleine 3 procent in de plus. Het financiële concern zag de winst in het tweede kwartaal flink dalen omdat miljarden extra opzij werden gezet voor verliezen op slechte leningen. Maar beleggers schrokken daar niet van. Bij veel andere banken speelde dat ook al. Zakenbank Morgan Stanley (plus 1 procent) boekte juist een veel hogere winst, dankzij de toegenomen handelsactiviteit op de beurzen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 0,00
    0,00% 0,00
  2. Twitter okt '22
    53,700
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links