Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zakenbank Goldman Sachs profiteert van handelsdrift

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft de inkomsten in het tweede kwartaal flink zien toenemen, waarbij het financiële concern profiteerde van toegenomen handelsactiviteit op de financiële markten. Nu die een opmerkelijk herstel tonen na de coronadip in maart, stijgt de vraag naar handelsdiensten van de zakenbank ook hard.

De omzet kwam uit op 13,3 miljard dollar. Dat staat gelijk aan een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en is de op één na hoogste kwartaalomzet van Goldman Sachs. Daarbij stegen de vergoedingen die de bank opstreek voor de handel in aandelen, obligaties en grondstoffen met 93 procent tot 7,2 miljard dollar.

Het nettoresultaat steeg op jaarbasis een fractie tot 2,4 miljard euro. Dat de winst niet harder steeg, kwam onder andere doordat Goldman Sachs meer geld apart zette voor leningen die door de crisis mogelijk niet worden terugbetaald. Deze voorzieningen liepen op tot 1,6 miljard dollar, tegenover 937 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

De resultaten van de Amerikaanse zakenbank overtroffen ruimschoots alle verwachtingen op Wall Street. Het aandeel Goldman Sachs stond in de voorbeurshandel dan ook op winst. De klinkende resultaten van de bank werpen te midden van de crisis mogelijk ook kritische vragen op over het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve, waarschuwt marktonderzoeker Opimas. De biljoenen dollars die de centralebankenkoepel in de economie heeft gepompt, lijken via gestegen beurskoersen vooral zakenbankiers ten goede te komen en niet de reële economie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Goldman Sachs presteert beter dan verwacht, koers voorbeurs +3,8%
  2. 12 apr Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Goldman Sachs Group

403,860 19 apr
+0,750 +0,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links