Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TomTom in trek op hoopvolle beurzen

TomTom in trek op hoopvolle beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen pakten woensdag de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. Positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna zorgden voor een hoopvolle stemming op de beursvloeren. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van navigatiespecialist TomTom in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte rond het middaguur een winst van 1 procent tot 578,34 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 771,40 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,2 procent.

Volgens Amerikaanse wetenschappers heeft het coronavaccin van Moderna in de eerste testfase bij alle 45 proefpersonen voor antistoffen gezorgd. Daarnaast hebben de proefpersonen geen last gehad van noemenswaardige neveneffecten.

Ayden

Betaalbedrijf Adyen en biotechnoloog Galapagos voerden de stijgers in de AEX aan met winsten van ruim 4 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 1,5 procent. ASML daalde 0,2 procent. De chipmachinemaker wist in het tweede kwartaal de omzet en winst op te voeren, mede dankzij de verschuiving naar thuiswerken vanwege de pandemie. Ook rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei in de rest van het jaar. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet in het afgelopen kwartaal wat tegen.

Bij de kleinere bedrijven maakte TomTom een koerssprong van bijna 11 procent. De navigatiespecialist zag de kwartaalomzet fors dalen door de coronacrisis en leed een verlies, maar volgens topman Harold Goddijn laten de operationele inkomsten wel herstel zien na het dieptepunt in april.

Tie Kinetix

Op de lokale markt steeg Tie Kinetix 5,8 procent. Het softwarebedrijf heeft vooralsnog weinig last van de crisis. De vraag naar diensten en de orderinstroom blijven zich volgens het bedrijf naar verwachting ontwikkelen. Wel is met een aantal klanten, die wel last hebben van de coronamaatregelen, een verlenging van de betalingstermijn of een andere regeling getroffen.

Tele2 kreeg er bijna 4 procent bij in Stockholm dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Zweedse telecomconcern. Ook wil het bedrijf aandeelhouders belonen met een speciaaldividend. Het Britse modehuis Burberry zag de kwartaalomzet bijna halveren door de virusuitbraak en zakte ruim 7 procent in Londen.

De euro noteerde op 1,1429 dollar, tegen 1,1399 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 40,82 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 43,43 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
TomTom

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 odA neD gaaH 15 juli 2020 12:18
  quote:

  Vive tu vida positivamente schreef op 15 juli 2020 12:07:


  TomTom is het meest ondergewaardeerde bedrijf van Nederland en de beurs.
  De oude tijden van €65,- plus zouden zomaar binnen een jaar kunnen terug keren.

  Nu graag nog even een onderbouwing waarom dit zou moeten gebeuren.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 705,01 18 mei
  +1,79
  +0,25%
 2. TomTom 7,315 18 mei
  +0,130
  +1,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links