Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street overwegend hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stond dinsdag halverwege de sessie overwegend op winst. Verschillende bedrijven kwamen met handelsupdates, waaronder de grote banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. Ook luchtvaartonderneming Delta Air Lines wist om die reden de aandacht op zicht gericht. Coronazorgen bleven het sentiment op Wall Street mede bepalen.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,1 procent hoger op 26.377 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 3167 punten en technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,1 procent tot 10.378 punten.

JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo maakten bekend vele miljarden dollars uit te moeten trekken om eventuele verliezen op leningen door de coronacrisis op te vangen. Wel werden goede zaken gedaan op de financiële markten door de onrust op de beurzen en de rally van de afgelopen tijd.

Delta Air Lines

JPMorgan speelde een eerdere winst kwijt en noteerde 0,1 procent lager. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de winst in het tweede kwartaal met 50 procent dalen vergeleken met een jaar eerder. Bij Citigroup (min 3,2 procent) ging de winst met bijna driekwart omlaag en Wells Fargo boekte zijn eerste kwartaalverlies in jaren en verloor 6,2 procent aan beurswaarde.

Delta Air Lines (min 2,7 procent) gaat zwaar gebukt onder de coronacrisis omdat er momenteel veel minder wordt gevlogen. In het tweede kwartaal ging een nettoverlies van 5,7 miljard dollar in de boeken. De vooruitzichten voor Delta zijn verder uiterst somber. Volgens topman Ed Bastian zal het zeker twee tot drie jaar duren voor Delta weer volledig hersteld is.

Boeing

Boeing stond 0,4 procent hoger. De vliegtuigmaker leverde in de eerste helft van dit jaar zeventig commerciële vliegtuigen af. In het tweede kwartaal ging het om twintig afgeleverde toestellen, volgens Amerikaanse media het laagste aantal in een kwartaal sinds 1977. Naast de coronacrisis speelt de nasleep van twee vliegtuigrampen in korte tijd met de gewraakte Boeing 737 MAX het bedrijf parten.

Lockheed Martin verloor 0,1 procent. China is van plan sancties in te voeren tegen het defensieconcern. De maatregel volgt op het groene licht dat de Amerikaanse regering gaf voor een grote wapendeal met Taiwan.

De euro stond op 1,1399 dollar, gelijk aan het slot in Europa eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 40,19 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 42,82 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 bp5ah 14 juli 2020 20:25
  quote:

  Sander1234 schreef op 14 juli 2020 20:00:


  Wel ja, bijna 1,5 procent erbij. Heeull normaal. Cali in halve lockdown, Florida en Texas zullen nog wel volgen. Who cares, only way is up up up


  It’s time for investors to stop buying stocks that are ‘stunningly decoupled’ from reality.'

  Helpt nog niet écht als sommigen dit beginnen te verkondigen ;) ...
 2. forum rang 4 Ger1948 14 juli 2020 20:36
  Boeing verkoopt minder vliegtuigen, goed nieuws, koers omhoog, het zou werkelijk desastreus zijn als ze er wel meer hadden verkocht. Goed nieuws wordt immers slecht ontvangen, hoe groter de verliezen, des te hoger de koersen. Immers: het had nog slechter gekund. Je blijft lachen.
  Als dit zo doorgaat wordt Trump zeker herkozen!!!
  Tita tovernaar.
 3. Tuut 14 juli 2020 21:55
  quote:

  Formule1-Fan schreef op 14 juli 2020 21:41:


  Moetr een reden zijn dat dow alleen maar groen mag zien, bang dat shorts revanche willen nemen.

  Afgesproken werk denk ik, grootschalige froud.
  4 maand op rij long is heel opvallend.


  Short gaan is ook froud uiteindelijk gaat long winnen alleen gaat er wat tijd overheen.
19 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links