Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse economie krabbelde in mei voorzichtig op van crisis

LONDEN (AFN/RTR) - De economie van Groot-Brittannië is in mei voorzichtig opgekrabbeld van de zware klappen eerder door de coronacrisis. Volgens het Britse statistiekbureau groeide de economie die maand met 1,8 procent vergeleken met april, toen nog een krimp van meer dan 20 procent was te zien.

De groei viel wel minder sterk uit dan gedacht, want economen rekenden in doorsnee op een plus van 5,5 procent. De Britse economie profiteerde in mei van de geleidelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen, waardoor het openbaar leven weer langzaam op gang kwam. Ook gingen fabrieken weer open en werden bouwwerkzaamheden hervat.

In de periode van maart, april en mei was een economische krimp met ruim 19 procent te zien, onder druk van de lockdownmaatregelen.

Snel herstel

Door de beperkte economische groei in mei lijkt de hoop op snel herstel van de diepe crisis te vervliegen. Onder andere minister van Financiën Rishi Sunak maakt zich zorgen. "De cijfers van vandaag onderstrepen de omvang van de uitdagingen waarvoor we staan. Ik besef dat mensen zich zorgen maken over hun baan en inkomen", zei hij in een reactie.

Sunak kondigde vorige week een stimuleringspakket ter waarde van 30 miljard pond aan om de werkloosheid te beperken. Tegelijkertijd bouwt hij vanaf augustus de steunmaatregel af waarmee miljoenen tijdelijk werkloze Britten doorbetaald kregen. De Britse centrale bank waarschuwde onlangs voor de negatieve gevolgen van massale werkloosheid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Mr_Baldy 14 juli 2020 09:40
    Britse economie krimpt ongekend hard

    (ABM FN-Dow Jones) De Britse economie is in de periode van maart tot en met mei drastisch gekrompen, met 19,1 procent, door de overheidsbeperkingen vanwege het coronavirus. Dit meldde het Office for National Statistics dinsdag.

    De economische activiteit daalde in de genoemde periode met 19,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

    De lockdown naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus, die een groot deel van de economische activiteit in het land stillegde, begon in het VK op 23 maart.


    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.

    klopt toch totaal niet bij boven genoemde kop ?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links