Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vastgoedfonds NSI komt weer met winstverwachting voor 2020

Vastgoedfonds NSI komt weer met winstverwachting voor 2020

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming NSI geeft weer een winstprognose voor 2020, nadat die in april werd ingetrokken vanwege de coronacrisis. NSI gaat daarbij opnieuw uit van een EPRA-winst per aandeel van 2,30 tot 2,40 euro.

Volgens NSI werden in het eerste halfjaar ondanks het coronavirus sterke operationele resultaten behaald, waarbij het overgrote deel van de huurinkomsten gewoon werd binnengehaald. In het tweede kwartaal ging het om 96 procent van de inkomsten. Voor het derde kwartaal werd per 10 juli al ruim 90 procent van het totaal aan huurinkomsten gecollecteerd.

De brutohuurinkomsten kwamen in de eerste helft uit op bijna 38 miljoen euro, wat een daling is van 10 procent op jaarbasis. Het directe investeringsresultaat was bijna 22 miljoen euro. De leegstand van de totale portefeuille stond eind juni op 7,8 procent tegen 7,1 procent eind 2019.

Interim dividend

NSI kondigde aan een interim dividend van 1,04 euro per aandeel te willen betalen. Hier is een keuze voor contanten of aandelen of een combinatie. Voor heel 2020 wil het bedrijf het normale dividend van 2,16 euro per aandeel uitkeren.

In juni maakte NSI bekend een eenmalige last te nemen van 0,4 miljoen euro aan vanwege coronamaatregelen. Het ging om kosten die de onderneming maakte om kantoorpanden veilig in te richten om besmettingen met het virus te voorkomen. NSI kon deze kosten doorschuiven naar zijn huurders maar besloot om zelf de rekening te betalen.

Topman Bernd Stahli schrijft in een toelichting dat NSI een sterke balans heeft, met een steeds duurzamere vastgoedportefeuille van hoge kwaliteit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 rationeel 5 augustus 2020 15:27
  Algemeenheden doen toch nooit opgeld in specifieke situaties.

  NSI heeft afgestoten wat niet meer in de portefeuille paste en er voor in de plaats gekocht wat voorlopig? courant blijft.

  Dat is de onderliggende waarde van een vastgoedfonds. Dat daarbinnen de schattingen van de waarde fluctueren mag, zonder consequentie voor de langere termijn.

  Heel anders kun je aankijken tegen de portefeuilles van de vastgoedfondsen die vasthouden aan de in feite niet meer rendabele panden. Onrendabel, niet alleen maar voor de korte termijn, maar ook zo ver als de beleggingshorizon reikt. Zij zullen waarschijnlijk NOOIT meer een aanvaardbaar rendement opleveren.

  Zo kijk ik naar een vastgoedportefeuille.

  Een belegging met "waardevaste" entiteiten, die dividend opleveren, en waar je verder nauwelijks omkijken naar hebt;)
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI 33,650 09:53
-0,100
-0,30%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare