Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chipmaker TSMC profiteert van datapiek

Chipmaker TSMC profiteert van datapiek

HSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese halfgeleiderfabrikant TSMC lijkt volop te profiteren van de extra vraag naar data door de coronacrisis. Mensen werken en verblijven meer thuis, wat ervoor zorgt dat er meer data wordt verbruikt. TSMC verdient onder meer geld met de levering van chips aan datacenters.

Het Taiwanese bedrijf, een belangrijke leverancier ook voor techreuzen als Apple en Huawei, kwam met een beter dan verwachte omzetupdate over de maand juni. Hier werd een plus van 41 procent op jaarbasis gemeten. Daarmee stegen de verdiensten in het tweede kwartaal van het jaar met 29 procent.

De resultaten van TSMC gelden als een belangrijke graadmeter voor de techindustrie, omdat de chipmaker grote spelers tot zijn klanten mag rekenen. Zelf is het bedrijf een belangrijke klant van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Het schroefde eerder zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar terug.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stiefan 10 juli 2020 10:24
    De vertaling is erg ongelukkig en "data verbruiken" is een rare omschrijving maar sommige reacties hierboven slaan tevens de plank mis.

    De huidige, door COVID versnelde, transititie naar digitaal resulteert wel degelijk in een "surge in online activity". Niet zozeer door thuiswerken, maar door e-commerce en streaming. Hieronder een quote uit een oud bericht aan het begin van de COVID situatie:

    "The first internet streaming and usage figures are coming in as the coronavirus pandemic places a quarter of the world’s population under lockdown. As millions of people go online for entertainment and more, total internet hits have surged by between 50% and 70%, according to preliminary statistics. Streaming has also jumped by at least 12%, estimates show." (Source: www.forbes.com/sites/markbeech/2020/0...

    Ook de reactie hierboven van Suriname, sorry maar wat een onzin verhaal.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

509,300 10:48
+8,600 +1,72%
Premium

ASML gaat outlook 2025 verhogen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links