Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ahold Delhaize overweegt bod op HEMA'

'Ahold Delhaize overweegt bod op HEMA'

AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om HEMA. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. Het moederbedrijf van Albert Heijn heeft volgens bronnen van de krant zakenbank Lazard in de arm genomen om een overname te onderzoeken.

Ahold Delhaize zou met overname vooral willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft. Daarnaast hoopt het concern op kruisbestuiving tussen HEMA en de supermarkten van Ahold Delhaize. Een woordvoerder van Ahold Delhaize wilde tegenover de krant niet reageren.

HEMA is sinds vorige maand in handen van een groep schuldeisers. Zij grepen de macht bij het bedrijf, in ruil voor het wegstrepen van 300 miljoen euro aan schulden, waarna de warenhuisketen afscheid nam van Marcel Boekhoorn als eigenaar. De naam Jumbo zingt volgens het FD al langer rond als potentiële koper. Potentiële kopers van HEMA hebben tot maandag om hun interesse voor de winkelketen kenbaar te maken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. hegveld4 9 juli 2020 08:53
  Het zou een heel goede zet zijn. Ahold krijgt daardoor meer verkooppunten. Het kan ervoor zorgen dat de Hema online meer zichtbaar is. Doordat Ahold zo groot is , kan Ahold ervoor zorgen dat de inkoopprijzen bij de Hema omlaag gaan. En Ahold kan zorgen voor een verdere expansie van de Hema richting België en Frankrijk.
 2. forum rang 5 Gaston Lagaffe 9 juli 2020 09:20
  De financiele lasten van Hema zijn na een overname door Ahold substantieel lager. Ahold leent voor ca 1,5 % - 2,00 %. Dit voordeel zal HEMA ieder jaar hebben. Dus zelfs als er geen andere voordelen zijn (gezamenlijke inkoop, AH to Go, Bol.com afhaalpunt e.d.) dan stijgt het resultaat met (gokje) € 30mio. Met deze € 30mio los je de schuld gestaag af (en je hoeft er niets voor te doen of te laten).
 3. Melick 9 juli 2020 09:21
  Dit is een perfecte combinatie. Als aandeelhouder van Ahold geef ik al vast mijn toestemming. Helaas heb ik maar een marginale invloed.

  Deze combinatie is perfect voor het Nederlandse economie. Geen rare Amerikaanse investeringsmaatschappijen die de Hema verder kunnen uitknijpen maar degelijke Hollandse handelsgeest. Dat past natuurlijk prima bij de Hollandse Eenheidprijzen Maatschappij Amsterdam.
 4. BLOK-E 9 juli 2020 10:24
  Niet doen. Ligging winkels AH vaak dicht bij Hema (Jumbo gemiddeld minder). Jumbo kan het combineren met La Place. Jumbo uit binnenstad houden!!! In veel steden zijn m2 in overvloed te krijgen voor lagere m2 prijzen als m2 van Hema nu. Jumbo komt er toch, eventueel nog beter zonder de Hema in deze steden. Combi Jumbo mini met La Place met mini bakkerij 800-1200m2 is genoeg.
 5. forum rang 9 objectief 9 juli 2020 11:04
  quote:

  Winterspons schreef op 9 juli 2020 10:51:

  En volgens mij is Sligro ook een mooie prooi. Alleen al om Jumbo te sarren.
  Ben ik niet met je eens; kijk maar even wat ze doen.
  En Hema zie ik ze ook nog niet kopen; tenzij uit concurrentieoogpunt; want alles moet veranderd worden om rendabel te worden. (weg goedkope kleding/assortiment levensmiddelen uitbreiden etc.)
 6. Pechorin 9 juli 2020 16:04
  quote:

  FlashHenk schreef op 9 juli 2020 12:40:

  En dan te bedenken dat Lion Capital een bod van Ahold in 2010 heeft laten afketsen op enkele tientallen miljoenen, op een deal van EUR1,3 miljard... Had ze een hoop ellende bespaart... en Hema ook.
  En dan had Boekhoorn nog lekker Tatjana Simic kunnen bangen ipv al die Hema stress

  "Oh buurman, wat doet u nu!?!"
 7. Pechorin 9 juli 2020 16:08
  quote:

  BLOK-E schreef op 9 juli 2020 10:24:

  Niet doen. Ligging winkels AH vaak dicht bij Hema (Jumbo gemiddeld minder). Jumbo kan het combineren met La Place. Jumbo uit binnenstad houden!!! In veel steden zijn m2 in overvloed te krijgen voor lagere m2 prijzen als m2 van Hema nu. Jumbo komt er toch, eventueel nog beter zonder de Hema in deze steden. Combi Jumbo mini met La Place met mini bakkerij 800-1200m2 is genoeg.
  Overlap betekent juist goede mogelijkheid tot synergies
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

27,105 12 aug
-0,810 -2,90%
Premium

Ahold Delhaize verrast niet met Bol.com, wel met de cijfers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links