Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Topman Daimler: beloning topmanagers moet fors omlaag

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - De beloningen van topmanagers bij het Duitse autoconcern Daimler en andere autobedrijven zullen "drastisch" moeten worden verlaagd als zij de coronacrisis willen overleven. Dat zei topman Ola Källenius van het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Ook dreigen volgens hem nog meer banen verloren te gaan in de autosector vanwege de impact van de virusuitbraak op de autoverkopen.

Ook de salarissen van gewone werknemers bij Daimler zoals bij assemblage zullen omlaag moeten, al is de geste minder sterk dan bij topmanagers, aldus Källenius in een videoconferentie van de grote Duitse vakbond IG Metall. Hij spreekt van "pijnlijke ingrepen" die nodig zijn om de "grimmige realiteit" voor Daimler en de gehele autosector door de crisis financieel het hoofd te kunnen bieden en in de toekomst investeringen in nieuwe technologie te kunnen doen.

Daimler was voor de virusuitbraak al bezig duizenden banen te schrappen, maar volgens de topman zullen verdere ingrepen waarschijnlijk nodig zijn. Vakblad Automobilwoche meldde vorige week dat er mogelijk de komende jaren nog eens 10.000 arbeidsplaatsen verloren kunnen gaan bij het bedrijf uit Stuttgart. Daimler noemde die berichtgeving "speculaties". Aan het einde van 2019 had Daimler wereldwijd bijna 300.000 mensen in dienst.

Volgende week vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Daimler plaats. Het wordt de eerste algemene vergadering onder leiding van de Zweedse Källenius sinds hij in mei vorig jaar het roer overnam van Dieter Zetsche. Op de beurs is het aandeel Daimler dit jaar flink in waarde gedaald door de malaise in de auto-industrie vanwege corona.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DAIMLER AG 75,350 30 jul
-0,800
-1,05%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links