Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ECB waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid bij aanpak crisis

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid bij de aanpak van de coronacrisis, nu het sentiment op de financiële markten lijkt te verbeteren en het dieptepunt van de crisis achter de rug lijkt. Dat schrijft de ECB in zijn notulen van de beleidsvergadering van begin juni.

Bij de vergadering kondigde de ECB aan zijn opkoopprogramma uit te breiden. De centrale bank verhoogt de limiet met 600 miljard euro waardoor er nu maximaal voor 1350 miljard euro aan staats- en bedrijfsleningen kunnen worden opgekocht. Daar neemt de ECB ook langer de tijd voor. De rentes werden gehandhaafd.

Volgens de notulen vonden beleidsmakers van de ECB dat de vergroting van dat opkoopprogramma gepast was in de strijd tegen de coronacrisis. De ECB vindt ook dat er genoeg bewijs is dat dit programma effectief is gebleken bij het verlagen van rentes en het stimuleren van kredietverlening. Dat droeg weer bij aan sterkere groei en inflatie.

De notulen sluiten met de opmerking dat de ECB nog steeds klaarstaat om alle mogelijke instrumenten te gebruiken om prijsstabiliteit te garanderen.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links