Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Topman SoftBank stapt per direct uit bestuur Alibaba

Topman SoftBank stapt per direct uit bestuur Alibaba

TOKIO (AFN) - Masayoshi Son, de topman van de Japanse telecomonderneming en investeerder SoftBank, treedt per direct terug uit het bestuur van de Chinese webwinkelreus Alibaba. Dat maakte hij bekend aan het einde van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van SoftBank. Zijn vertrek valt samen met dat van Alibaba-oprichter Jack Ma, die per donderdag zijn bestuurszetel bij SoftBank opgeeft. Ma had die stap eerder al aangekondigd.

Son zat sinds 2005 in het bestuur van Alibaba. Dat gebeurde nadat de investeerder een groot belang nam in de destijds nog kleine Chinese webwinkel. Ma trad twee jaar later toe tot het bestuur van SoftBank. In 2000 besloot Son om 20 miljoen dollar te investeren in Alibaba, na een gesprek van een paar minuten met Ma.

Son zegt op eigen verzoek terug te treden en dat hij zijn vertrek wilde afstemmen met het vertrek van Ma. Van onenigheid tussen Son en Alibaba was volgens hem geen sprake. De investering in het Chinese bedrijf staat te boek als een van de succesvolste van SoftBank. De Japanners leunen qua kredietrating, aandelenkoers en financiering voor een groot deel op het grote belang in Alibaba.

Zo nu en dan besluit SoftBank aandelen Alibaba te verkopen om geld op te halen. Die miljarden werden gebruikt voor een aandeleninkoopprogramma en het stutten van de balans van SoftBank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alibaba Group Holding Limited

151,890 22 sep
+1,710 +1,14%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links