Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VS overwegen extra importheffingen tegen Europese landen

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. TheWatchman 24 juni 2020 12:43
  "Na een consultatieperiode zouden die tarieven op 26 juli gaan gelden. In de lijst van nieuwe producten waarop strafheffingen gaan gelden staan onder andere olijven, trucks, bier, gin en wodka."

  ....met cynische dank, VS en WTO ...
  nu weten we iig enkele aandelen die te droppen zijn voor 26 juli ..
 2. Pieter Vandewalle 24 juni 2020 12:59
  quote:

  TheWatchman schreef op 24 juni 2020 12:43:

  "Na een consultatieperiode zouden die tarieven op 26 juli gaan gelden. In de lijst van nieuwe producten waarop strafheffingen gaan gelden staan onder andere olijven, trucks, bier, gin en wodka."

  ....met cynische dank, VS en WTO ...
  nu weten we iig enkele aandelen die te droppen zijn voor 26 juli ..
  Zou niet meteen gaan droppen: Want nu is er weer extra zicht op handelshoop, die men dan op 24 verschillende wijzen, weken aan een stuk kan uitspelen om de beurzen omhoog te praten. We hebben in 2019 al gezien wat dat geeft: Flink hogere beurzen terwijl er in werkelijkheid niet veel veranderde, maar om de zoveel dagen was er handelshoop handelshoop handelshoop...
 3. [verwijderd] 24 juni 2020 13:20
  quote:

  Bosche marktkoopman schreef op 24 juni 2020 13:00:

  Is maar een oplossing pact China en Europa tegen USA dan is het zo afgelopen met de Yanks
  www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/a...

  Ik denk dat Europa dezelfde problemen ondervindt als de USA, maar dat Europa wat milder is van opstelling. Tekorten en onbalans zijn in Europa nog niet zo groot als in de USA, maar ik zie Europa ook nog wel hogere invoertarieven instellen voor goederen en diensten uit China. Volgens jouw stelling lijkt het alsof die redneck Yanks erger zijn dan die nauwkijkende Rijsteters? Ik denk dat ieder land die globaal handel wil drijven zich netjes aan afspraken moet houden om zo eerlijk te concureren.
 4. forum rang 7 jan de vakman 24 juni 2020 17:23
  Wat zal die duiktuigen fabrikant uit het zakje van trumpio krijgen,ik denk 50x de eu subsidie aan airbus,dit verhaaltje is even tergend als zijn terechte kritiek richting hongkong,terwijl er kleurige doden in zijn eigen super union vallen,zal die blaaskaak niet eerst orde in eigen huis moeten scheppen??
 5. forum rang 4 DaarIsDePoen 24 juni 2020 17:30
  Het perverse is dat de USA dringende benoemingen van rechters willens nillens tegenhoudt. Die rechters zijn nodig om te oordelen over zaken die binnen de WTO worden aangespannen. En laat nou net zo'n zaak de subsidiëring van Boeing zijn (militaire projecten e.a.). Zou dit toeval zijn? (nee)

 6. forum rang 4 DaarIsDePoen 24 juni 2020 17:32
  quote:

  Jopie1962 schreef op 24 juni 2020 12:44:

  "Overigens klaagt de EU bij de WTO ook over vermeende verboden staatssteun door de VS aan Boeing."

  Welnee joh! En wij steunen airfrance-klm ook niet.
  Het cynische is dat de USA door te weigeren rechters te benoemen (er is er nog maar één) lekker vermijdt dat er over die zaken kan geoordeeld worden. Van valsspelers gesproken!
 7. [verwijderd] 24 juni 2020 18:06
  quote:

  Gerard M. schreef op 24 juni 2020 17:38:

  Ze zullen wel weer wat mensen bij het WTO hebben omgekocht. In Amerika is alles te koop, van politici tot de media... De telecomwet van 93 en Citizens United zijn een ramp voor de democratie.

  Gelegaliseerde corruptie.
  Als zelfs bij de WTO normen en waarden vervagen wordt corruptie idd legaal, maar dan alleen voor de personen en bedrijven die het zich kunnen veroorloven. XD.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links