Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wirecard opnieuw onderuit op positieve beurzen

Wirecard opnieuw onderuit op positieve beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden vrijdag herstel na de verliesbeurt een dag eerder. De hoop op economisch herstel door de versoepeling van de coronamaatregelen en de bezorgdheid over het stijgende aantal besmettingen in verschillende landen, hielden de markten in de greep. In Frankfurt ging Wirecard opnieuw hard onderuit vanwege een mogelijke miljardenfraude bij de Duitse betalingsverwerker.

De AEX-index op Beursplein 5 kreeg er rond het middaguur 1,1 procent bij op 569,02 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 759,86 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 1,3 procent aan.

Koploper in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van 2,5 procent. Prosus won 0,3 procent. De techinvesteerder verwacht in het boekjaar dat eind maart afliep minder eenmalige baten te melden dan een jaar daarvoor. Dat zal de winst negatief beïnvloeden. Daar staat tegenover dat meerdere belangen, zoals het Chinese Tencent, goed presteerden en voor een positieve financiële bijdrage hebben gezorgd. Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een min van 1 procent.

ING

ING stond een fractie hoger. De bank heeft Steven van Rijswijk benoemd tot de nieuwe topman. Op dit moment is hij de eindverantwoordelijke voor risico-inschattingen binnen het bestuur van de financieel dienstverlener. Van Rijswijk volgt Ralph Hamers op, van wie eerder dit jaar bekend werd dat hij topman wordt van de Zwitserse bank UBS.

In de MidKap stond financieel diensteverlener Intertrust bovenaan met een plus van dik 6 procent dankzij een positief analistenrapport van Deutsche Bank. Tankopslagbedrijf Vopak profiteerde van een adviesverhoging door ABN AMRO en klom 1,7 procent. Vastgoedfonds WDP was hekkensluiter met een min van 2,1 procent.

Wirecard

In Frankfurt zette Wirecard (min 44 procent) de koersval voort. De Duitse betalingsverwerker zag een dag eerder al ruim 60 procent aan beurswaarde verdampen na uitstel van het jaarverslag over 2019. Accountantskantoor EY stelde aanwijzingen te zien voor fraude bij het bedrijf, met een gat in de financiën van bijna 2 miljard euro. Wirecard gaat aangifte doen vanwege de fraude en verklaarde dat het bedrijf mogelijk slachtoffer is van "gigantische oplichting".

De euro was 1,1215 dollar waard, tegen 1,1217 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,5 procent duurder op 40,18 dollar. Brentolie steeg 3,1 procent in prijs tot 42,78 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. crypt 19 juni 2020 12:32
  Beurswolff, dit meen je toch niet echt? Dat is puur gokken. Zeer gevaarlijk! Geef me één goede fundamentele of technische reden om nu dit aandeel te kopen?? Ze zijn 2 miljard op duistere wijze kwijt. We hebben het hier niet over een paar ton of zo.. dit is echt desastreus. Ik blijf hier ver vandaan. Dit kan het einde van Wirecard betekenen (en dus je geld).
 2. crypt 19 juni 2020 12:59
  quote:

  Verstraler schreef op 19 juni 2020 12:33:

  Ik heb er ook een paar honderd gekocht op 23 eur. Easy money
  Lijkt me dat dit wel weer opveert als dat geld terecht is.
  Kan niet verdwenen zijn..
  Hoezo kan dat geld niet verdwenen zijn? De banken waar ze het dachten te hebben staan hebben Wirecard niet als klant en nooit als klant gehad. Wirecard heeft dus geld weggezet bij (als ze het al hadden om mee te beginnen..) een bank (dachten ze) die nooit van ze gehoord heeft. Naar wie dat geld dan wel is gegaan is niet bekend. Waarschijnlijk naar oplichters. Als dat zo is dan is het geld idd weg.
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juni 2020 13:01
  quote:

  crypt schreef op 19 juni 2020 12:59:

  [...]Hoezo kan dat geld niet verdwenen zijn? De banken waar ze het dachten te hebben staan hebben Wirecard niet als klant en nooit als klant gehad. Wirecard heeft dus geld weggezet bij (als ze het al hadden om mee te beginnen..) een bank (dachten ze) die nooit van ze gehoord heeft. Naar wie dat geld dan wel is gegaan is niet bekend. Waarschijnlijk naar oplichters. Als dat zo is dan is het geld idd weg.
  Het geld is er nooit geweest, alleen een vals bankafschrift.
 4. Verstraler 19 juni 2020 13:03
  Natuurlijk niet, er is dan een transactie en transacties zijn herleidbaar.
  Het zou wel kunnen dat het geld er idd nooit is geweest, dat klinkt raar maar met 100-en miljarden aan transacties leidt een klein afrondingsfoutje al tot immense afwijkingen.
  Reken we maar op dat dit nu tot op de bodem wordt uitgezocht
81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

694,62 16 mei
+0,49 +0,07%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links