Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Update TKH goeddeels als verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De handelsupdate van technologiebedrijf TKH was goeddeels als verwacht. Dat concluderen kenners van KBC Securities. Volgens ING is andermaal sprake van een kwalitatieve update.

De voorziene autonome omzetdaling van 8 tot 9 procent in het eerste halfjaar ligt in de lijn van de min van 10 procent die KBC voorzag. Ook de trends binnen het bedrijf zijn volgens de kenners weinig verrassend.

Met name bij de bandendivisie en de luchthaven- en parkeeroplossingen zijn de vooruitzichten verslechterd. Bij Machine Vision, de onderzees connectiviteitssystemen en energiekabelsystemen geldt het omgekeerde. Daarbij zouden sommige onderdelen volgens KBC snel moeten kunnen herstellen van de dip.

Onder druk

Ook ING wijst erop dat met name de industriële tak van TKH onder druk staat. Verder wijst de bank erop dat de financiële positie van de onderneming gezond is en dat het bedrijf binnen de afspraken met banken blijft.

Voor het bedrijfsresultaat voorziet TKH een daling in de eerste jaarhelft van 13 tot 16 procent. Ook die prognose is positiever dan de verwachting van KBC die rekende op een daling met 19 procent.

KBC handhaafde zijn koopadvies op TKH met een koersdoel van 45 euro. ING heeft een hold-aldvies op TKH met een koersdoel van 41 euro. Het aandeel noteerde donderdag na ruim een half uur handelen 3,5 procent hoger op 34,70 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TKH

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TKH Group

49,060 03 dec
+49,060 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links