Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vastgoedfonds NSI haalt groot deel van huurinkomsten binnen

Vastgoedfonds NSI haalt groot deel van huurinkomsten binnen

DEN HAAG (AFN) - NSI heeft in het lopende kwartaal al een groot deel van zijn huurinkomsten binnengehaald. Dat laat het fonds dinsdag weten in een tussentijdse update. De huurders in de retailsector hebben het meeste moeite om te voldoen aan hun betalingsverplichtingen, merkt het vastgoedfonds. De situatie verbetert naar verwachting in het derde kwartaal dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland.

De huurinkomsten tot en met 15 juni kwamen uit op 94,1 procent van het totaal te betalen huur in het tweede kwartaal. Nog een klein deel hiervan wordt naar verwachting voor het einde van de maand voldaan. NSI voert daarnaast gesprekken met huurders over nog een kleine 2 procent van de huur. De onderneming verwacht voor het merendeel daarvan afspraken te kunnen maken. In veel gevallen zal het gaan om een gedeeltelijke kwijtschelding in ruil voor contractverlenging.

Verder kondigde NSI een eenmalige last aan van 0,4 miljoen euro aan vanwege coronamaatregelen. Het ging om kosten die de onderneming maakte om kantoorpanden veilig in te richten om besmettingen met het virus te voorkomen. NSI kon deze kosten doorschuiven naar zijn huurders maar besloot om zelf de rekening te betalen.

Het aantal leegstaande panden van NSI, stijgt naar verwachting van het fonds in het tweede kwartaal met een fractie tot 7,9 procent vergeleken met een kwartaal eerder. Dat is het gevolg van onder meer faillissementen van een aantal huurders. Ook besloot een aantal klanten hun leasecontract op te zeggen.

De definitieve resultaten over de eerste helft van het jaar meldt NSI op 13 juli.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI 34,500 10 mei
+1,500
+4,55%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare