Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen dringen verliezen terug

Europese beurzen dringen verliezen terug

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen verloren maandag terrein, maar wisten de zware openingsverliezen wel terug te dringen. De vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en in de Chinese hoofdstad Peking zorgde voor verkoopdruk op de beursvloeren. Een tegenvallend industriecijfer uit China wakkerde daarnaast de zorgen over het herstel van de wereldwijde economie aan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,3 procent lager op 538,45 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 729,87 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,4 procent.

Staalmaker ArcelorMittal en ING waren de grootste dalers in de AEX met minnen van 2,9 procent. Techinvesteerder Prosus volgde met een verlies van 2,6 procent. Betaalbedrijf Adyen voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 2,8 procent. Bij de middelgrote bedrijven sloot roestvrijstaalmaker Aperam de rij met een min van meer dan 4 procent. Sterkste stijger was fitnessketen Basic-Fit met een plus van ruim 2 procent.

GrandVision

GrandVision klom 0,4 procent. Volgens het moederbedrijf van onder meer Pearle en Eye Wish is ongeveer 80 procent van de winkels weer open en wordt goede vooruitgang geboekt om de verkoopniveaus van voor de crisis te bereiken. De onlineverkopen namen in de eerste vijf maanden van dit jaar fors toe en zijn volgens het bedrijf ook na heropening van winkels op een hoog niveau gebleven.

In Stockholm daalde Hennes & Mauritz (H&M) 1,8 procent. De Zweedse kledingketen zag de omzet in de afgelopen drie maanden halveren door de coronacrisis. In de eerste twee weken van juni viel de omzet van H&M op jaarbasis 30 procent lager uit.

BP

AstraZeneca won 1,1 procent in Londen. Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 miljoen vaccins tegen het coronavirus van de Britse farmaceut kopen. Als het vaccin van AstraZeneca veilig is en blijkt te werken, worden de vaccins verdeeld over de landen van de Europese Unie. BP verloor bijna 4 procent. De Britse olie- en gasreus moet zich aanpassen aan de door de coronacrisis veranderende marktomstandigheden in de oliesector en gaat miljarden afschrijven.

De euro was 1,1252 dollar waard, tegen 1,1245 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 35,58 dollar. Brentolie daalde 1,1 procent in prijs tot 38,29 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 15 juni 2020 12:17
    Ze hebben de S&P 1000 punten opgekrikt in een paar weken dan geloof je toch niet dat een ochtendje ff 40 puntjes stutten een probleem is. Tante Christine moet er ook altijd om lachen als de beurs 2% omlaag gaat, dan zegt ze 'die verdraaide beleggers proberen weer terug te keren naar de realiteit, ik zal ze eens leren!'
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links