Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Virusvrees slaat keihard toe op Wall Street

Virusvrees slaat keihard toe op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met grote verliezen de handel uitgegaan. De vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen maakte beleggers zeer nerveus. Ook werd nagekauwd op de sombere vooruitzichten die de Amerikaanse koepel van centrale banken eerder schetste voor de grootste economie van de wereld. Verder bleek dat ruim 1,5 miljoen Amerikanen zich vorige week hebben gemeld voor een werkloosheidsuitkering.

Het verlies van de Dow-Jonesindex was bij de slotbel 6,9 procent. Daarmee sloot de graadmeter op 25.128,17 punten. Alle dertig fondsen in de leidende index leverden aan waarde in. De brede S&P 500 verloor 5,9 procent tot 3002,10 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 5,3 procent kwijt tot een stand van 9492,73 punten. De graadmeter sloot een dag eerder voor het eerst boven de 10.000 punten.

Met name luchtvaartbedrijven en ondernemingen die actief zijn in de toerismesector hadden het zwaar. Delta Air Lines, American Airlines, en United Airlines verloren tot 16 procent. Vliegtuigmaker Boeing speelde 11 procent kwijt, ook na berichten dat het leveranciers heeft gevraagd om de productie van onderdelen voor de gewraakte 737 MAX-toestellen voorlopig op te schorten. Verder gingen de aandelen van cruisemaatschappijen, restaurantbedrijven en uitbaters van casino's en pretparken onderuit.

Grubhub

Maaltijdbestelbedrijf Grubhub won bijna 5 procent. Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, koopt zijn Amerikaanse branchegenoot voor circa 7,3 miljard dollar. Bij de deal die volledig in aandelen wordt afgehandeld, wordt Grubhub gewaardeerd op 75,15 dollar per aandeel. De slotkoers van Grubhub was bijna 62 dollar.

Techreus Microsoft (min 5,4 procent) maakte bekend voorlopig nog geen gezichtsherkenningssoftware aan de politie te verkopen. Het bedrijf wil wachten tot het gebruik van de technologie bij wet geregeld is. Amazon kondigde eerder een soortgelijke stap aan. Het aandeel Amazon verloor 3,4 procent ook doordat de Europese Commissie van plan zou zijn formele aanklachten wegens concurrentievervalsing in te dienen tegen de webwinkelreus. Ook Facebook (min 5,2 procent) deelde in de malaise op de beurzen, ondanks de terugkeer van hoofd productontwikkeling Chris Cox.

De euro was 1,1300 dollar waard, tegen 1,1366 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 8,5 procent goedkoper 36,22 dollar. Brentolie kostte 8,1 procent minder op 38,36 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 11 juni 2020 22:24
    quote:

    Patjepeeër schreef op 11 juni 2020 22:17:

    Wat een onzin. Wekenlang stegen de beurzen zogenaamd op hoop dat het virus op zn retour was en nu opeens is er weer vrees voor een 2e golf. Yeah right..
    Sinds enkele dagen is al op CNBC te lezen dat in Texas de ziekenhuis opnames met COVID toenemen, nu is dit in meer recent geopende staten aan de gang. Iemand die de markt volgt had dit allemaal kunnen weten.

    Verhaal van Powell boort v-herstel de grond in, herstel op de lange baan geschoven. Dit gaat nog veel lager en dat kan best wel lang duren, maar het gaat lager, dan ben ik van overtuigd.

    Als een index kan dalen van 632 naar 389 in notime
    Als een index kan stijgen van 389 naar 570 in notime
    Dan moet je nergens meer van opkijken, maar FOMO en GREED op 0 zetten, en nadenken bij je moves.
  2. forum rang 10 bp5ah 11 juni 2020 22:26
    quote:

    rene66 schreef op 11 juni 2020 22:23:

    Dit is inderdaad een flauwekul reden. Een aantal grote partijen hebben gemeenschappelijk besloten om winst te pakken en trekken de beurs naar beneden. De wereld is plots niet anders geworden in vergelijk met een week geleden
    Daar gaat het toch niet om, het gaat erom of je beurs ook anders is geworden, waar ben je anders mee bezig in zo'n speculatieve markt, daar moet je bovenop zitten en traden en misschien nog wel belangrijker ook af en toe even niet.
  3. pete67 11 juni 2020 22:35
    Ik zal zelf het stukje maar even goed tikken: we konden deze week al lezen dat veel Amerikaanse professionele beleggers en instituten de recente stijging gemist hadden en daarom hebben ze vandaag hun algoritmes (zie de rechte schuine streep naar beneden in ALLE index-grafieken) aan het werk gezet om de boel omlaag te sturen, om zo hopelijk bij de longzitters angst te kweken, waardoor die gaan verkopen en ze zo hun eigen instapmomentje alsnog kunnen uitkiezen. Dat geleuter hier van de 'experts' is compleet overbodig geworden, want er zit geen logica meer achter de beurzen, alles is kunstmatig en gestuurd. Toch blijven ze elke keer maar weer hetzelfde riedeltje afsteken, want verdienmodel.
  4. [verwijderd] 11 juni 2020 22:45
    De beurs is erg snel opgelopen. Diverse instanties waarschuwen voor flinke dip in economie. Ook vanuit wat contacten met bedrijven komt naar voren dat ze nu werken aan lopende opdrachten en er weinig nieuwe opdrachten binnenkomen. Verwacht nog stevige daling in tweede helft van het jaar. Los van een tweede corona golf, die dat nog kan verstevigen. Iets te vroeg begonnen met puts kopen op AEX, maar inmiddels al klein plusje.
  5. Franfran1000 11 juni 2020 22:47
    Waarom zoveel ophef bij een dalinkje? Stijgingen met vele procenten dag na dag is wel normaal? Stuitend dit. Dat de economie kapot is, is een feit evenals dat vele overheden verzuipen in de schulden en dat vele consumenten hun baan kwijt zijn. Ik hoop alleen dat beleggers gaan inzien dat de valsmunterij van centrale banken het onderliggende probleem niet gaan wegnemen. Hoop dan ook echt dat het verstand het wint en dat wordt teruggekeerd naar normale aandelenwaarderingen. En nee ik zit niet short en ja ik heb de complete rally gemist. Succes allen.
  6. forum rang 6 rene66 11 juni 2020 22:49
    quote:

    bp5ah schreef op 11 juni 2020 22:26:

    [...]
    Daar gaat het toch niet om, het gaat erom of je beurs ook anders is geworden, waar ben je anders mee bezig in zo'n speculatieve markt, daar moet je bovenop zitten en traden en misschien nog wel belangrijker ook af en toe even niet.
    Daar gaat het dus wel om. Is er wezenlijks iets verandert vandaag of gister. Het antwoord is nee. Dat de beurs onderuit wordt getrokken komt gewoon door winstnemingen van grote partijen.
  7. RES 11 juni 2020 22:50
    quote:

    Afdeling inkoop schreef op 11 juni 2020 22:28:

    Wat een verrassing dit "nieuws"

    Piet particulier is er weer lekker in gestonken. En nou niet gaan roepen dat u de afgelopen weken niet ruimschoots gewaarschuwd bent toen u vol van greed de dollartekens uw ogen had...
    Piet particulier moet gewoon een stop loss o.i.d. instellen voor z'n aandelen en deze af en toe met de beurs mee omhoog bewegen, dan kan hij achteraf nog meer dan genoeg dollartekens zien maar hoeft hij niet op de blaren te zitten. Alleen vrees ik dat Jan en alleman die in de afgelopen maanden zijn begonnen met beleggen zich hier niet in verdiept hebben. Dat heeft echter niet met greed te maken maar met simpel nadenken over fatsoenlijk (doch risicovol) vermogensbeheer.

    Ik ben zelf ook een beginnend belegger (minder dan een maand geleden begonnen) en ben achteraf gezien heel blij dat ik op 8 juni voor al m'n aandelen een stop loss heb ingesteld. Zonder uitzondering zijn ze sinds ik ze verkocht heb met minimaal 8% verder gedaald. Op een gegeven moment zat ik op een gecombineerd virtueel rendement van >30%, maar als dat binnen 4 weken gebeurt moet je je toch wel achter de oren gaan krabben of je een deel van die winst niet wilt gaan veiligstellen, zoals ik d.m.v. stop losses heb gedaan.
  8. [verwijderd] 11 juni 2020 22:51
    quote:

    rene66 schreef op 11 juni 2020 22:49:

    [...]Daar gaat het dus wel om. Is er wezenlijks iets verandert vandaag of gister. Het antwoord is nee. Dat de beurs onderuit wordt getrokken komt gewoon door winstnemingen van grote partijen.
    De grote partijen hebben gisteren al winst genomen.
  9. TA=verlies 11 juni 2020 22:52
    120 miljard US dollars per maand...
    E.U. bad bank voor 1000 miljard....
    Gaat natuurlijk een keer fout. Uitstel van executie lijkt me. Al die QE programma's en steunpakketten horen niet in een gezonde economie.
    De economie is dus ongezond. Welke kant gaat het op? Hoe uit dit moeras geraken? Wie het weet mag het zeggen...
    Ik gok toch op edelmetaal...
  10. [verwijderd] 11 juni 2020 22:53
    quote:

    Vive tu vida positivamente schreef op 11 juni 2020 22:39:

    Wat een onzin “ virusvrees”!
    Er komt geen tweede golf en het vaccin is er nog voor het einde van dit jaar.
    Stop de bangmakerij, stop de 1,5 meter waanzin en indoctrinatie!!!
    Het is kiezen tussen de economie en miljoenen doden die haast allemaal tegelijk dood zullen gaan. COVID 19 is een zeer efficiënt virus.

    (2% van 7.500.000.000=) 150 miljoen mensen wereldwijd zullen zonder economisch schadelijke maatregelen sterven in korte tijd sterven aan corona.

    Dat is geen bangmakerij; dat is een feit.

    Mnuchin stelde vandaag dat de VS niet weer de economie op slot gaat doen voor corona.

    Je zal maar 50+ zijn, zwaarlijvig en een onderliggende (hart/long) kwaal hebben en in de VS wonen. Sterkte.
  11. MartijnN1932 11 juni 2020 23:00
    quote:

    Patjepeeër schreef op 11 juni 2020 22:17:

    Wat een onzin. Wekenlang stegen de beurzen zogenaamd op hoop dat het virus op zn retour was en nu opeens is er weer vrees voor een 2e golf. Yeah right..
    Tja zeker omdat dit niet om een 2e golf gaat, maar nog steeds de 1e.
    want het aantal besmettingen in de VS is niet echt terug gelopen in de afgelopen weken maar alleen maar opgelopen..

  12. [verwijderd] 11 juni 2020 23:02
    quote:

    Afdeling inkoop schreef op 11 juni 2020 22:53:

    [...]

    Het is kiezen tussen de economie en miljoenen doden die haast allemaal tegelijk dood zullen gaan. COVID 19 is een zeer efficiënt virus.

    (2% van 7.500.000.000=) 75 miljoen mensen wereldwijd zullen zonder economisch schadelijke maatregelen sterven in korte tijd sterven aan corona.

    Dat is geen bangmakerij; dat is een feit.

    Mnuchin stelde vandaag dat de VS niet weer de economie op slot gaat doen voor corona.

    Je zal maar 50+ zijn, zwaarlijvig en een onderliggende (hart/long) kwaal hebben en in de VS wonen. Sterkte.
    Bij een 2de uitbraak of lock down komen ook NLse financiële instellingen in de problemen, zie artikel over "perfect storm" van Nederlandse Bank. Er zijn al diverse landen die hun lock down ook maar een beetje versoepeld hebben en al weer stijgende besmettingen hebben. Het is idd een efficiënt virus.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links