Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk dat PostNL moet afslanken'

Reacties

21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 marcel13 14 juni 2020 10:13
  Rechter vernietigt fusie PostNL Sandd; dit zijn de mogelijke gevolgen

  Nu de rechter de fusie tussen PostNL en Sandd juridisch heeft vernietigd, heeft dat mogelijk grote consequenties voor Nederlands grootste post- en pakketbedrijf. Afslanken is een van de opties. Maar eerst is staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) aan zet.

  PostNL moet mogelijk een deel van zijn activiteiten verkopen nu de rechter een streep zette door de vergunning die werd afgegeven voor de fusie met Sandd.

  Schadevergoeding
  Een andere uitkomst van de zaak kan zijn dat klagers als De Vos en RM Netherlands een schadevergoeding uitgekeerd krijgen of dat de vergunning in hoger beroep alsnog wordt goedgekeurd. RM Netherlands en De Vos, die beiden ook actief zijn op de postmarkt, deden zaken met zowel Sandd als PostNL. Zij voorzagen grote concurrentieproblemen door de overname. Advocaat Bram Nijhof van advocatenkantoor Taylor Wessing, die RM Netherlands en De Vos bijstaat in de zaak, legt uit dat het in de 22 jaar dat de mededingingswet van kracht is, niet eerder is voorgekomen dat de rechter een streep zet door de vergunning. Daarmee is volgens hem de postfusie juridisch vernietigd.

  Staatssecretaris aan zet
  Het is nu aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) om stappen te zetten, meldt ANP. Dit kan mogelijk door een nieuw besluit te nemen, waarbij de belangen van andere partijen meer in acht worden genomen. “Zorgvuldiger”, aldus Nijhof.

  De advocaat verwacht dat de zaak maanden, zo niet langer, zal duren. Parallel aan deze zaak loopt ook een kwestie over de schade die de bedrijven als gevolg van de fusie en de monopoliepositie van PostNL lijden. Nijhof sluit niet uit dat de ACM daarnaar kijkt. Mogelijk dat PostNL daarvoor zelfs wordt beboet.

  De staatssecretaris heeft nu in ieder geval zes weken de tijd om beroep aan te tekenen. Daarna krijgt ze nog een periode om inhoudelijk te reageren. Nijhof benadrukt dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven doorgaans wat langer over zaken doet. Hij meldt daar direct bij dat de kwestie tot nu toe versneld is behandeld.

  www.logistiek.nl/logistieke-dienstver...
21 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke

4,452 16 sep
+0,068 +1,55%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links