Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moederbedrijf Miss Etam tast in duister over transacties

Moederbedrijf Miss Etam tast in duister over transacties

MECHELEN (AFN) - Winkelbedrijf FNG, het moederbedrijf van modeketens Steps, Brantano en Miss Etam, heeft vorig jaar de schulden aanzienlijk zien oplopen. In zijn jaarverslag bekent het bedrijf dat het van een aantal transacties geen idee heeft hoe die in elkaar steken.

Onlangs werd duidelijk dat het winkelbedrijf door de coronacrisis in financieel zwaar weer is terechtgekomen, want FNG verzocht obligatiehouders om een uitstel van afbetalingen. Het bedrijf geeft in zijn jaarverslag, dat met vertraging werd gepubliceerd, aan nog altijd te werken aan een herschikking van de schulden.

De nijpende situatie ontstond tegen een achtergrond van de "grotere risico's dan sectorgenoten" die het in België en Nederland actieve bedrijf nam. FNG wilde in het verleden vooral merken toevoegen aan zijn portefeuille, om zo te kunnen profiteren van schaalvergroting. Het totaal aan rentedragende schulden liep vorig jaar op tot 550,5 miljoen euro, tegenover 285,4 miljoen euro aan het einde van 2018. Daarvan is 170,8 miljoen euro toe te wijzen aan overname van het Scandinavische Ellos vorig jaar.

Die uitbreiding ging gepaard met transacties waarvan de onderliggende documenten "ontbreken, onvolledig of onduidelijk zijn", meldt het bedrijf. Daarnaast was van een aantal overeenkomsten niet duidelijk hoe voordelig zouden uitpakken voor FNG. Al die zaken moeten worden uitgezocht door de nieuwe topman Yves Pollé, die eerder deze maand op interim-basis werd benoemd. Hij is de opvolger van Dieter Penninckx, die om medische redenen opstapte.

FNG leed vorig jaar een fiks verlies, zo gaf het aan op basis van voorlopige cijfers. Onder de streep stond een negatief resultaat van 292,1 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 11,5 miljoen euro in het voorgaande jaar. Dat kwam onder meer door afschrijvingen op bezittingen van FNG.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 11 juni 2020 07:48
    En hebben ze al bij ministerie van Financiën gevraagd om steun?...net als HEMA !?!
    Wederom een bedrijf dat veel schulden hebben aangegaan in een business die steeds meer online afspeelt.
    Thuis zie ik het ook, jaren terug werd er geen kleding/schoenen online gekocht en nu wekelijks komt er een doos binnen.

    Ik hoop dat in Den Haag heel goed nagedacht wordt als ze dit soort bedrijven gaan steunen want dan is het hek van de dam. (niet 020).
    www.telegraaf.nl/watuzegt/1793883271/...

    Als aandeelhouders zouden we ook moeten letten op extreme beursgenoteerde bedrijven met veel schulden, wie weet stopt het dan een keer. Of ben ik te optimistisch ?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links