Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway praat over fusie met Amerikaans Grubhub

Just Eat Takeaway praat over fusie met Amerikaans Grubhub

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway voert "vergevorderde" gesprekken met zijn Amerikaanse branchegenoot Grubhub over een samenvoeging. Dat bevestigt het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl na mediaberichten over een ophanden zijnde overname. Een eventuele fusie zou volledig in aandelen worden afgehandeld.

Ook Uber heeft volgens verschillende media het oog laten vallen op Grubhub. Nieuwszender CNBC meldde echter dat dit technologiebedrijf achter taxi-app Uber en maaltijdbezorger Uber Eats op het punt staat zich terug te trekken uit de overnamestrijd. De mededingingsbezwaren op de Amerikaanse markt zouden te groot zijn.

Just Eat Takeaway is zelf ook al het resultaat van een grote fusie. Het Nederlandse Takeaway breidde eerder dit jaar dankzij de samenvoeging met het Britse Just Eat uit naar het Verenigd Koninkrijk. Door de combinatie met Grubhub zou het Europese bedrijf ook de Amerikaanse markt betreden.

5 miljard dollar

Beleggers reageerden geschrokken op de berichten. Het aandeel Just Eat Takeaway ging op de beurs in Amsterdam hard onderuit door de aankondiging. Als het tot een deal komt is die waarschijnlijk niet goedkoop. De marktwaarde van Grubhub bedraagt meer dan 5 miljard dollar. Volgens CNBC zou Just Eat Takeaway bereid zijn om een kleine premie te betalen ten opzichte van de huidige koers van 59 dollar per aandeel. Bronnen van The Wall Street Journal stellen dat Grubhub waarschijnlijk gewaardeerd gaat worden rond de 70 dollar per aandeel.

Topman Jitse Groen van Just Eat Takeaway heeft altijd verklaard dat het in de branche voor online eten bestellen belangrijk is de grootste te zijn. Zijn fusiebedrijf behaalde in 2019 een omzet van omgerekend circa 1,5 miljard euro. Grubhub doet daar niet veel voor onder met een jaaropbrengst van 1,3 miljard dollar in 2019.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eugen III 10 juni 2020 17:08
    quote:

    Finca Abundancia schreef op 10 juni 2020 17:07:

    Wat een schuldenberg wordt dit.....zijn er hier nog beleggers die 90 euro voor Altice betaalden ? Junk food op scooters....je moet er maar in willen beleggen, 150x w.p.a. , geen dividend de eerste jaren, veel succes er mee
    overname wordt betaald in aandelen....
  2. Leeser1959 10 juni 2020 17:09
    quote:

    Finca Abundancia schreef op 10 juni 2020 17:07:

    Wat een schuldenberg wordt dit.....zijn er hier nog beleggers die 90 euro voor Altice betaalden ? Junk food op scooters....je moet er maar in willen beleggen, 150x w.p.a. , geen dividend de eerste jaren, veel succes er mee
    Geen nieuwe schulden, als de overname doorgaat schijnt deze via een aandelenruil betaalt te gaan worden.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

14,080 17:35
+0,760 +5,71%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links