Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op Fed-baas Powell

Beurzen wachten op Fed-baas Powell

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen leverden woensdag de eerdere winsten weer in. Beleggers bleven voorzichtig na de recente verliesbeurten en keken vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die na sluiting van de Europese markten bekend worden gemaakt. Ook komt de Fed-voorzitter Jerome Powell voor het eerst sinds de coronapandemie met nieuwe vooruitzichten voor de grootste economie ter wereld.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 561,07 punten. De MidKap daalde 1,3 procent tot 764,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,5 procent.

Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 4,5 procent. Uitzender Randstad kampte met een adviesverlaging door Citi en zakte 1,9 procent. Betaalbedrijf Adyen was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 2 procent. In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van meer dan 5 procent. Chipbedrijf Besi ging aan kop met een plus van ruim 1 procent.

Inditex

Inditex steeg 2,7 procent in Madrid. De Spaanse eigenaar van bekende kledingketens als Zara, Bershka en Pull & Bear leed in het afgelopen kwartaal voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf een verlies. De omzet nam met bijna de helft af doordat veel winkels dicht bleven vanwege de virusuitbraak. Inditex verwacht dat alle winkels in zijn belangrijkste markten eind juni weer open zijn.

In Frankfurt klom Deutsche Bank 1,3 procent. De grootste bank van Duitsland denkt dat zijn stroppenpot voor slechte leningen dit kwartaal zal oplopen naar het hoogste niveau in meer dan tien jaar door de coronacrisis. Persbureau Reuters meldde daarnaast dat de Europese Centrale Bank (ECB) overweegt om een zogenoemde 'bad bank' op te richten om daarin leningen die mogelijk niet meer worden afgelost onder te brengen.

Commerzbank

Commerzbank won 0,5 procent. Volgens de activistische aandeelhouder Cerberus Capital Management dringt de tijd voor de Duitse bank om verbeteringen door te voeren en de kosten te verlagen. De Amerikaanse investeerder eist twee vertegenwoordigers in de raad van commissarissen van Commerzbank en dreigt met een opstand als niet aan de benoemingen wordt voldaan.

De euro bleef ongewijzigd op 1,1360 dollar. Een vat Amerikaanse olie werd 2,8 procent goedkoper op 37,86 dollar. Brentolie daalde 2,3 procent in prijs tot 40,22 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 Nauwelijks stijgers in rode AEX
  2. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juni 2020 12:13
    Beste beleggers,
    Voor een aantal die nu vanaf de zijkant kijken of alvast cashen i.v.m. de komende reactie van de FED baas Jerome Powel.

    De onderstaande tekst staat bij zijn twitter account, waarbij ik betwijfel het of het zijn echte account is. Het is geregistreerd onder" @FedChairPow" .

    Zijn profieltekst:
    " Chairman of the Federal Reserve. God of Unlimited QE. Destroyer of Bears"

  2. [verwijderd] 10 juni 2020 13:07
    De weg is open nadat achterlijke Lagarde een Bad bank op wil richten.

    Geef gewoon iedere burger iedere maand zoveel geld ze nodig hebben om feest te kunnen vieren. Wie nog behoefte heeft om te werken die mag.... hoeft niet is allemaal vrijwillig. Maar misschien verveel jij je en wil je graag werken.

    Mijn god in wat voor krankzinnige wereld leven we tegenwoordig.
    Het covid19 virus wordt aangepakt om onze vrijheid nog verder in te perken en wij laten het allemaal gebeuren.
    Gekken die zoveel geld printen dat ze zelf niet eens in de gaten hebben hoeveel nullen ze in die pc printen.

    Geld is totaal waardeloos geworden door al die gekken die ons denken te vertegenwoordigen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links