Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Drastische omzetdaling Sligro door crisis'

'Drastische omzetdaling Sligro door crisis'

AMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro wordt hard geraakt door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. ING rekent op basis van data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor dat Sligro in de periode 20 april tot 17 mei kampte met een omzetdaling van 70 procent, tegen bijna 74 procent een periode eerder.

Volgens ING moet het lopende boekjaar voor Sligro worden gezien als een overgangsjaar. Daarbij bestaat er voor volgend jaar nog een hoop onzekerheid over de nasleep van de crisis, aldus de marktvorsers. Op de korte termijn is er dan ook geen 'trigger' voor de koers.

Bij de afhaalrestaurants en voor het thuisbezorgen gingen de omzetten wel omhoog. Maar volgens ING is deze sector goed voor nog geen 20 procent van de opbrengsten van Sligro. De omzet uit catering bij bedrijven, in het onderwijs en de zorg daalden met 61 procent. Daarbij is de zorgsector het minst getroffen, al is daar alsnog sprake van een daling van 11 procent.

Over de prestaties in België zijn geen data bekend. ING gaat er, gelet op de strenge lockdownmaatregelen, vanuit dat de situatie in België vergelijkbaar is met die van Nederland.

ING houdt vast aan zijn hold-advies op Sligro met een koersdoel van 14 euro. Het aandeel Sligro noteerde woensdag omstreeks 10.15 uur 0,1 procent lager op 15,66 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. ischav2 10 juni 2020 11:49
  Voor de langere termijn een koop, mits er geen tweede golf komt. Regeren is vooruit zien.
  Sligro komt er wel weer bovenop. Mensen willen nu eenmaal uit eten. Volgend jaar herstel van normale situatie en dus ook omzet. ING heeft onlangs koersdoel gehalveerd, maar dat is op basis van huidige situatie.
 2. Alex W 10 juni 2020 14:11
  Sligro ( en de meeste andere horeca) in de huidige situatie zal nauwelijks rendabel zijn en worden. Ja we willen (allemaal??) weer uit eten maar nee dat kan zeker niet want 1.5 m.
  Dit is dan -70 voor een horeca toeleverancier maar ik kan u vertellen dat de 1.5 m samenleving voor vrijwel elke branche een drama zal worden, al is. Omzetverlies, groeivertraging, faillissementen etc. Vrijwel ieder bedrijf krijgt hier mee te maken. Het duurt alleen nog even voor dat bij meeste beleggers indaalt. Uiteindelijk zullen er in de loop van komend jaar banken gaan omvallen verwacht ik en gaat alles gewoon door het putje. Bazooka of niet, want iedereen wil toch z'n geld opnemen hè...
 3. Ceas 15 juni 2020 10:12
  quote:

  Flapappel schreef op 11 juni 2020 10:32:


  Omzetdaling bij sligro, ja, dat is iets wat we al wisten toch? Of komt het als een verrassing dat het zo is? Ik blijf lekker zitten. Het trekt wel weer aan.. kort was even interessant met dat piekje van laatst, maar het wordt nu weer door de rest omlaaggetrokken.

  Kalm blijven.


  www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sligro Food Group 26,500 10 mei
+0,100
+0,38%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare