Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Dieprode koersenborden op Europese beurzen

Dieprode koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag tussentijds duidelijk in de min. Het optimisme over economisch herstel maakte plaats voor voorzichtigheid op de financiële markten, na somber stemmende macro-economische cijfers van Europese landen. Financieel dienstverleners behoorden tot de grootste verliezers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde noteerde omstreeks 15.45 uur 1 procent lager op 560,63 punten. De MidKap raakte 2,2 procent kwijt tot 776,27 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten tot 1,9 procent. De DAX in Frankfurt verloor 1,6 procent

Berichten uit onder andere Frankrijk en Duitsland wezen beleggers nog eens op de grote impact van de coronapandemie. De Duitse fabrieksorders kenden in april de sterkste krimp ooit gemeten, terwijl de Franse centrale bank er niet op rekent dat de economie van het land voor 2022 is hersteld van de crisis.

Banken

De banken en verzekeraars ING, ABN AMRO, NN en ASR stonden onderaan in de AEX met verliezen tot 4 procent. Mogelijk speelt daarbij de waarschuwing van de European Systemic Risk Board een rol. De adviesraad voor de financiële sector vindt dat banken zeker tot het einde van dit jaar moeten afzien van dividendbetalingen of aandeleninkoopprogramma's.

In de MidKap staakte luchtvaartcombinatie Air France-KLM de recente sterke opmars en zakte 7,6 procent, ondanks het nieuws dat Frankrijk in totaal 15 miljard euro heeft gereserveerd voor steun aan de luchtvaartindustrie die hard wordt geraakt door de coronacrisis.

Basic-Fit

Basic-Fit daalde 3,2 procent in de MidKap. De sportscholenuitbater heeft ruim 133 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Met het geld wil het bedrijf de balans versterken en zijn groeistrategie doorzetten.

BP verloor 2,4 procent in Londen. De Britse oliereus gaat 10.000 banen schrappen als gevolg van de daling van de vraag naar olie vanwege de virusuitbraak. In Frankfurt daalde Lufthansa 0,8 procent. Lufthansa-dochter Austrian Airlines krijgt voor 450 miljoen euro steun van Oostenrijk.

De euro was 1,1336 dollar waard, tegen 1,1299 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent minder op 38,11 dollar. Brentolie zakte 0,8 procent in prijs tot 40,46

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. TW82 9 juni 2020 16:15
  Tja, de beurzen zijn zo gewend te stijgen inmiddels dat we dit al dieprode koersen noemen. Op Spanje en België (net aan) na, staan alle beurzen minder dan 2% in de min, dus waar hebben we het over. De AEX slechts min 1.2%. Ook nog maar de vraag of dit de start is van een gezonde correctie na de opgeblazen koersen.
 2. pmepme_ 9 juni 2020 16:41
  De realiteit haalt de commentaren vaak met een sneltreinvaart in. Beurzen zijn zodanig volatiel dat er vaak geen zinnig woord te zeggen valt. (en dat zie je dan ook in het commentaar). Gewoon kort bericht na opening en een na sluiting, Tussentijdse bespiegelingen hebben veelal geen zin en werken niet zelden op de lachspieren......
 3. forum rang 5 Bowski 9 juni 2020 17:14
  quote:

  Franfran1000 schreef op 9 juni 2020 16:08:


  Dieprood? Er is nog geen rimpeling waar te nemen.

  Eens!
  AEX beweegt zich ruim boven de trendlijn van afgelopen weken.
  Van "dieprood" mag je spreken als ie onder 540 komt.
  Mijn eigen porto (banken, olie) daalt vandaag wel behoorlijk..., maar daartegenover staat dat het gisteren feest was.
  Het is nogal volatiel dus, wat mij betreft. Gelukkig is daar nog Flowtraders die dat prima vindt.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

792,40 22 sep
+6,09 +0,77%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links