Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Krimp economie eurozone iets minder sterk dan eerder gedacht

Krimp economie eurozone iets minder sterk dan eerder gedacht

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal iets minder sterk gekrompen door de coronacrisis dan eerder gedacht. Volgens definitieve cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat bedroeg de krimp 3,6 procent op kwartaalbasis, terwijl eerder nog een min van 3,8 procent werd gemeld.

Het is de sterkste krimp sinds het begin van de metingen. Economen hadden in doorsnee verwacht dat het eerdere cijfer gehandhaafd zou worden. In het vierde kwartaal van 2019 groeide de economie van het eurogebied van negentien landen nog met 0,1 procent in vergelijking met de voorgaande periode.

Voor de gehele Europese Unie werd een neergang opgetekend van 3,2 procent, wat eveneens iets minder sterk is dan eerder, toen nog een terugval met 3,3 procent werd gerapporteerd door Eurostat. Binnen de lidstaten werd de sterkste krimp gemeten in Frankrijk, Italië en Spanje door de strenge lockdownmaatregelen in die landen.

Volgens Eurostat werd de Europese economie geremd door de zwakkere consumentenbestedingen, bedrijfsinvesteringen en export.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 9 juni 2020 11:56
    quote:

    Jemoetwat schreef op 9 juni 2020 11:36:

    [...]

    Goh, verrassende reactie. Dit zet je onder ieder bericht. Succes met je Randstad aandelen!
    Nieuw-Zeeland is als een van de eerste landen coronavrij. De laatste patiënt is genezen en premier Jacinda Ardern heeft alle nog geldende maatregelen opgeheven.

    Het is een opluchting voor veel Nieuw-Zeelanders, vertelt de Nederlandse Karin Lasthuizen. Zij woont in de hoofdstad Wellington en werkt daar aan de Victoria University. "Iedereen hield nauwlettend de coronawebsite van de regering in de gaten", vertelt ze. Daarop stond al dagen dat er nog één patiënt was, een 50-jarige vrouw uit Auckland. "Nu zij is genezen, is dat een mooi symbolisch moment om te stoppen met alle maatregelen."

    Vanaf morgen mogen alle bedrijven dus weer volledig aan de slag, kunnen supporters weer naar het stadion voor sportwedstrijden en er zit er geen limiet meer op het aantal gasten bij begrafenissen en huwelijken. Afstand houden wordt nog wel aangeraden, maar is niet meer verplicht.

    Ook het openbaar vervoer kan weer volledig worden gebruikt. "Vandaag in de trein moesten er nog plekken vrij worden gehouden, morgen zitten daar gewoon weer allemaal mensen", zegt Lasthuizen. Dat idee beangstigt haar niet. "Ik heb veel vertrouwen in de overheid omdat er steeds open en transparant werd gecommuniceerd. Het virus is het land uit, daar ben ik van overtuigd."

    Er is geen corona meer op het eiland, dus ik kan morgen gewoon weer cash aannemen en mensen hun koffie direct aangeven."

    Karin Lasthuizen verheugt zich vooral weer op meer sociaal contact. "Na zes weken thuis zit ik te springen om weer naar een feestje te kunnen", zegt ze lachend.

    De 1e land van de Nieuwe Tijd wat een positief nieuws .
  2. [verwijderd] 9 juni 2020 13:05
    quote:

    LS Investment schreef op 9 juni 2020 12:44:

    [...]

    Maar de grote vraag is; is dit goed voor Randstad ?
    Sinds deze crisis op z'n minst net zo heftig is als de crisis van 2008, en ik geen redenen zie waarom we het diepte punt niet over 1,5 jaar zullen bereiken, denk ik dat het aandeel randstad nog veel te hoog staat. In juni 2007 stond het aandeel randstad op ca. 60 euro, en in maart 2009, het diepte punt, stond het aandeel randstad op ca. 10 euro. Er zijn nu al meer werklozen dan in het diepte punt van 2009. Andelen zijn veel te duur. Bij mij op het werk vliegen op dit moment al het tijdelijke en consultant personeel eruit. We hebben van het management de opdracht gekregen om het komende jaar actief op de budgetten te bezuinigen ten koste van de voortgang, voorheen was snelheid de bepalende factor. Ik denk dat er nog een enorme golf aan ontslagen aankomt het komend jaar en dat we pas in de 2de helft van 2021 de bodem zullen bereiken.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links