Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Parijs reserveert 15 miljard euro voor luchtvaartindustrie

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft in totaal 15 miljard euro gereserveerd aan steun voor de luchtvaartindustrie die hard wordt geraakt door de coronacrisis. Dat maakte de Franse onderminister van Transport Jean-Baptiste Djebbari in een radio-interview bekend. In het pakket zijn ook uitbreidingen voor loonsubsidies en deeltijdwerkmaatregelen meegenomen. Ook zit in het pakket een fonds om vliegreizen minder vervuilend te maken.

Het hulppakket moet onder meer vliegtuigfabrikant Airbus, motorfabrikant Safran en defensieconcern Thales redden. Deze bedrijven zien orders opdrogen in verband met het coronavirus. Airbus kan bijvoorbeeld een omzetdaling van 40 procent verwachten over de komende twee jaar, aldus Djebbari. Ook vallen leninggaranties onder de steun. Onder meer luchtvaartbedrijf Air France-KLM maakt van die hulp gebruik.

De minister sprak eerder al de verwachting uit dat er banen verloren gaan, ondanks het steunpakket. De sector biedt werk aan circa 300.000 medewerkers en is jaarlijks goed voor 58 miljard euro aan inkomsten.

Het plan voor de luchtvaartsector maakt deel uit van een serie van stimuleringspakketten ter waarde van ongeveer 40 miljard euro. Zo maakt Parijs ook geld vrij voor het toerisme en de auto-industrie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,740 15:34
-0,030
-0,63%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare