Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mede-oprichter Reddit stapt uit bestuur en wil zwarte opvolger

SAN FRANCISCO (AFN/RTR) - Mede-oprichter van socialmediabedrijf Reddit, Alexis Ohanian, treedt af als bestuurder van het bedrijf. Hij wil vervangen worden door een zwarte kandidaat. De internetondernemer, die getrouwd is met de Amerikaanse tennisster Serena Williams, heeft ook 1 miljoen dollar toegezegd aan een campagne voor juridisch bewustzijn onder de jeugd van Colin Kaepernick.

Sinds de dood van de ongewapende zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld, zijn protesten tegen racisme en politiegeweld opgelaaid. De kwestie heeft ook het debat over diversiteit in de bestuurskamers van Amerikaanse bedrijven doen herleven.

Veel demonstranten en organisatoren hebben de afgelopen dagen ook geprobeerd om de verontwaardiging over de dood van Floyd om te zetten in een hernieuwde burgerrechtenbeweging. Daarbij eisen ze onder meer hervormingen van het Amerikaanse strafrechtsysteem.

In een tweet meldde Ohanian zijn rendement op aandelen Reddit te zullen gebruiken om de zwarte gemeenschap te dienen. Het gaat volgens hem dan voornamelijk om het beteugelen van de rassenhaat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links