Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beurzen hervatten rally, Air France-KLM wint 12 procent

Beurzen hervatten rally, Air France-KLM wint 12 procent

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen pakten vrijdag de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. De extra stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag al bekend werden gemaakt, vielen na enige aarzeling toch in goede aarde. Vooral de Europese luchtvaartaandelen waren in trek, nu steeds meer landen hun grenzen weer openen en het vliegverkeer voor de belangrijke zomermaanden wordt hervat.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1 procent hoger op 564,81 punten. De hoofdindex stevent af op een weekwinst van zo'n 6 procent. De MidKap dikte 1,3 procent aan tot 782,93 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 2 procent. De DAX in Frankfurt steeg 1,6 procent. De Duitse centrale bank verwacht dat de grootste economie van Europa in 2021 en 2022 flink zal herstellen van de diepe recessie door de coronacrisis.

De aandacht van beleggers ging verder uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. De werkloosheid in de Verenigde Staten zal naar verwachting in mei zijn gestegen tot bijna 20 procent door de coronapandemie.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM werd 12 procent meer waard en was de grootste stijger in de MidKap. In Londen won IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 11 procent en prijsvechter easyJet steeg 8 procent. Vliegtuigbouwer Airbus klom 5,5 procent in Parijs.

In Frankfurt kreeg Lufthansa er 6,5 procent bij ondanks de aankondiging dat de Duitse luchtvaartreus vanaf 22 juni degradeert uit de DAX. Belangrijkste reden voor de herziening is de enorme koersval van Lufthansa als gevolg van de coronacrisis. Daardoor is de beurswaarde flink geslonken.

Grote winnaar

De grote winnaar in de AEX was winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een plus van dik 12 procent. De financiële bedrijven ABN AMRO, ING en Aegon profiteerden van de uitbreiding van het opkoopprogramma van obligaties door de ECB en volgden met plussen van tot 6,9 procent. Betaalbedrijf Adyen stond onderaan met een verlies van 3,6 procent. In de MidKap sloot apothekersbedrijf Fagron de rij met een min van 1,6 procent.

Holland Colours won 1 procent op de lokale markt. De maker van kleurconcentraten boekte afgelopen jaar meer omzet en winst. Vanwege de coronacrisis keert de onderneming geen dividend uit.

De euro was 1,1319 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 38,15 dollar. Brentolie kostte 2,7 procent meer op 41,07 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Felix66 5 juni 2020 12:09
  De hele beurs is niets meer dan een cover-up dat het hele financiële systeem naar de klote is.
  De beurzen, de huizenmarkt vertegenwoordigen de inflatie van al het gratis creëren van fake money.
  Voor 2008 zagen we ook de hele avond advertenties langskomen dat je wel erg dom bent als je niet belegt. Ze proberen zoveel mogelijk beginners aan te trekken en lekker maken met koersen die alleen maar omhoog gaan..... maar iets wat ongefundeerd blijft stijgen dat kan rekenen op een gigantische crash.

  Je ziet hier ook mensen die al langer in aandelen zitten, dat ze steeds sceptischer worden, dat ze het ook niet kunnen geloven.


  Wat veel mensen over het hoofd zien is dat voordat het covid19 virus uitbrak de economieën wereldwijd al richting recessie gingen. Covid19 heeft alles doen versnellen en verdiepen. Niemand weet of er een tweede golf gaat komen en waarom zou na het virus die komende recessie plots weg zijn? Wereldwijd gaan bedrijven failliet, miljoenen banen verloren.

  Sinds wanneer blijven beurzen stijgen alleen op hoop..... sinds koersen niet meer de echte economie vertegenwoordigen maar door Centrale Banken worden geïnjecteerd met gratis fake money.
  Beurs analisten zitten er niet om u de waarheid te vertellen... die zitten er om zoveel mogelijk waardeloze FIAT producten te verkopen. Zeer weinigen zal het een worst wezen of u er in de toekomst alles door kwijt gaat raken.


  Staan mensen er wel eens bij stil dat al die biljoenen die vanwege het covid19 virus in het systeem zijn gepompt ooit eens terugbetaald moeten worden.... en door wie ? !!!
  Het hele financiële systeem is naar de klote.

  Beurzen en huizenprijzen blijven door deze geld creaties verder stijgen ….. wat ook de inflatie vertegenwoordigd. Maar ja stijgende beurzen en stijgende huizenprijzen zitten niet in het inflatie mandje. Maar steeds meer mensen kunnen geen huis meer kopen of huren vanwege deze waanzin. Denkt u dat dat stand kan blijven houden ?
 2. Pavlov44 5 juni 2020 12:51
  Ik ben het met u eens dat de beurzen en vastgoed de verkapte inflatie zijn die vakkundig buiten de officiele inflatiecijfers gehouden wordt. Die worden zorgvuldig gemanipuleerd om het volk koest te houden. Maar realiseer je tegelijkertijd dat juist stijgende beurzen niet slechts een gevolg zijn, maar het is als het ware de verkrachting zelf. Op het moment dat aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed en bloc stijgen en je bezit deze assets niet, dan wordt je in feite financieel verkracht. En de meeste mensen bezitten dit niet (en nee ik heb het niet over een eigen woning van 5 ton, want dat is gewoon iets wat je zelf aan het consumeren bent). Als men het heeft over de "kloof tussen arm en rijk" dan is het vooral dit soort steunpakketten en reddingsoperaties die dat doen. Alleen jan modaal wil gewoon z'n kutbaan van 40.000 euro per jaar niet kwijt, dat is het enige waar ie aan denkt, en dus is het een goede zaak dat zijn bedrijf gered wordt. Ondertussen steken de aandeelhouders van dat bedrijf dat reddingsgeld in hun zak, en jantje heeft zn baan nog wel maar voor hem is alles om hem heen waar passief rendement op te verdienen valt weer een trapje verder buiten bereik gekomen. Als mensen zich echt de ware diepte zouden beseffen van hoe ze door het centrale bank beleid keihard in hun **** genaaid worden dan was er allang een burgeroorlog uitgebroken. En ja dat geldt ook voor de mensen die hier soms een beetje pocherig doen over dat ze 1000 euro op een call hebben gewonnen - proficiat hoor maar de grote jongens steken wekelijks miljarden centrale bank-geld in hun zak momenteel.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 712,46 18:05
  -1,68
  -0,24%
 2. Air France-KLM 4,445 17:37
  -0,119
  -2,61%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare