Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Proces rondom Italiaanse beurs versnelt'

AMSTERDAM (AFN) - Het mogelijke verkoopproces rondom de Italiaanse beurs is aan het versnellen. Dat halen kenners van ING uit een artikel in Milano Finanza. Naar verluidt wil de Italiaanse regering voor eind juni stappen zetten rondom Borsa Italiana.

De beurs is nu in handen van de London Stock Exchange (LSE), maar die wil financieel dienstverlener en dataleverancier Refinitiv overnemen. Mogelijk moeten daarvoor onderdelen worden afgestoten, waarschijnlijk zelfs specifiek de Italiaanse beurs. De Italiaanse overheid zou Borsa Italiana acquireren en op een later moment een belang van 49 procent willen verkopen.

Volgens het artikel wil Euronext 2 miljard tot 2,2 miljard euro betalen voor Borsa Italiana en lijkt het daarmee een logische kandidaat voor dat belang. Het is echter niet ondenkbaar dat er andere kandidaten zijn, volgens de marktvorsers. Ook wijzen ze op het dan bestaande controlerende belang van de Italiaanse overheid. Dat maakt kostenvoordelen lastig. Volgens ING zijn de activa van Borsa Italiana echter van groot belang voor Euronext en was de mogelijke aankoop een van de redenen om formeel af te zien van een bod op het Spaanse BME.

ING hanteert een buy-advies op Euronext, dat woensdag donderdag omstreeks 10.20 uur uur 0,2 procent zakte tot 85,05 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 4 juni 2020 11:40
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 4 juni 2020 11:38:

  Bah, wie koopt er nog Italiaans. Waardeloze auto"s en waardeloze financieéle wantoestanden.
  Nou, de meningen zijn verdeeld.
  Ferrari bloeit als autobedrijf en de Italiaanse keuken is niet te versmaden en waar vind je zoveel kunstwerken en mooie natuur!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Euronext

66,000 29 sep
+0,850 +1,30%
Premium

Markt onderschat groeipotentieel Euronext

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links